Tarih: 05.08.2015 17:37

10 Yıldır Aynı Masal

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas´ta en uzun süre aynı koltuğu koruyan, çalışıp risk alarak dikkatleri üzerine çekmekten kaçınan, şehri köy kültürü ve aşıkların sazı arasına hapseden Kadir PÜRLÜ, Kültür Müdürlüğünde yılları devirmeye devam ediyor.

Her yıl Turizm Haftası kutlamalarında, ?Tur operatörleri, tanıtımlar, festivaller ile turizm tanıtımı yapıyoruz? diye aynı lafları söylemesine rağmen şehre hala turist uğramıyor.

Japonya başta olmak üzere pek çok yabancı ülkeye incik boncuklu tanıtım için giden lakin ortada uzak ve yakın doğulu bir turist kafilesinin ne hikmetse görülmediği biliniyor..

Yolunu şaşaırmış es kaza Divriği Ulu Camine gelen birkaç macera prest dışında bir turizt kafilkesi bolluğu şehirde görülmezken, 10 yıldır aynı koltuğu koruyan ve şehir adına değerler silsilesi ortaya koyamayan PÜRLÜ´nün, daha ne zamana kadar şehri oyalayacağı merak ediliyor.

Pürlü´nün şehirde dişe dokunur bir icraatı olmamasına rağmen, ?pek çok teşekkür belgesinin ? de olmasına  hayret ediliyor.

Sivas´ı kültür ve Turizm şehri yapacağız diye deyim yerindeyse 10 yıldır masal anlatan İl Kültür Müdürü´nün, ne zaman bu şehri kültür ve turizm şehri yapacağı merak ediliyor.

Bu güne kadar görevden alınması gerçekleştirilmeyen Pürlü´nün, bu şehre ve doğduğu topraklara bir vefa borcu olarak emekli olması canı gönülden arzulanıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —