Tarih: 10.05.2020 10:22

1944 MİLLİYETÇİLİK OLAYI

Facebook Twitter Linked-in

HEMŞERİMİZ SELİM YILDIZ´IN YAYINA HAZIRLADIĞI KİTAP YAYINLANDI : ?ALPARSLAN TÜRKEŞ, 1944 MİLLİYETÇİLİK OLAYLARI?

1944 yılı Türk Milliyetçiliği tarihinde büyük bir kavganın yılı, milliyetçiler için kara günlerin başlangıcıydı. Merhum Alparslan Türkeş´in ?Atsız-Sabahattin Ali Davası? sonrası gelişen olayları ve yaşadıklarını anlattığı, çözümlemeler yaptığı ?1944 Milliyetçilik Olayı? kitabı hemşerimiz Selim Yıldız tarafından yayına hazırlanmış ve Berikan Yayınları´ndan çıkmıştır. Selim Yıldız´ın daha önce de 2013 ve 2018 yıllarında yayınlanmış iki kitabı, Yeni Düşünce, Devlet, Düşünce ve Tarih adlı dergilerde, Sonsuztürk Haber sitesinde ve Sivas Postası gazetesinde yayınlanmış yazıları bulunmaktadır.  

Kitabın Arka Kapak Yazısı

Üç Mayıs ve sonrasında gelişen olaylar Nihal Atsız´n yazdığı ?Bizim Günümüz? adlı yazıda da belirttiği gibi milli kültürün ve Türklüğün geleceği adına Türkçülerin tarihte ilk defa görülen davranışları idi. MHP Genel Başkanı Sn. Devlet Bahçeli de bu noktada 1944´ü ?Türklüğün var oluşu ile birlikte nice kahramanın yaktığı istiklal meşalesi 3 Mayıs 1944´ün sisli ortamında daha da güçlenmiş, çok şükür Milliyetçi Hareket Partisi´nin doğum ve doğruluş müjdecisi olmuştur? ifadeleriyle bugüne taşımıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi´nin kurucusu Başbuğ Alparslan Türkeş´in, bilinmesinde zaruret gördüğü olayları hem bir sanık hem de bir dava adamı olarak kaleme aldığı ve hatırat olarak nitelediği ?1944 Milliyetçilik Olayı? kitabı, bütünüyle Türk milletine demokrasi ve milliyetçilik yolunda ışık tutmakta, yol göstermektedir. Büyük Türkiye ülküsünü hazmedemeyen kesimlere kutlu mücadelenin bir var oluş ihtarı olarak anlatılanlar aynı zamanda tarihe şahit satırlardır.

1944 sürecinde yaşananlar sonraki zamanlarda da milliyetçi camia ve basında yer almaya devam etmiş, gündemdeki yerini korumuştur.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —