Tarih: 18.01.2015 20:31

1 İlerliyor İkisi Beklemede

Facebook Twitter Linked-in

1980’li yıllardan bu yana konuşulan lakin bir adım dahi atılmayan Yıldız Dağı Kış Sporları Merkezi, sonunda gerçekleşiyor. Sivas’ın büyük rüyasında tekerlekler dönmeye başlarken, Üç Kızılelma’dan ikisi olan KIZILIRMAK ve KALE EVLERİ içinse bir adım daha atılmadı.

 Sivas’ın ulaşması gereken üç KIZILELMA’dan biri olan Yıldız Dağı Kış Sporlar Merkezinde çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Olmaz denilen büyük hayal, adım adım ilerlerken,Sivaslılar’ın kayak yapmasının bir bölümü için de, ortamın bu sene hazır edildiği gözlemleniyor. Yıldız Dağı’nda tekerler dönmeye başlarken, gelecek yıl itibariye büyük yatırımlarla hemen hemen sona gelineceği vurgulanıyor.

Bakan İsmet YILMAZ, Vali BARUT ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri AYHAN’ın titiz takibi ile yürüyen çalışmaların Sivas’ın turizm geleceği için tarihi bir adım olduğu belirtiliyor.

Yıldız Dağı ve Sıcak Çermik arası yolların yapımı için de adımların atıldığı bilinirken, komple bir alanın elden geçirilerek Sivas ekonomisine kazandırılacağı bilgisine ulaşıldı.

Sivas’ın Üç Kızılelmasından biri olan Yıldız Dağı için çaba en üst seviyede devam ederken, diğer Kızılelmalar olan KALE EVLERİ ve KIZILIRMAK için hali hazırda bir düşünce birlikteliğinin ise ortaya konulmadığı gözlemleniyor. Özellikle KIZILIRMAK projesinin altından BELEDİYE’nin kalkamayacağını belirten uzmanlar, KIZILIRMAK’ın MARMARAY ve KANAL İSTANBUL gibi bir devlet projesi olması gerektiğini belirtiyorlar.

Mimar Turgut CANSEVER’in Sivas Kalesi için tasarladığı KALE EVLERİ’nin ise hala mümkün olabileceği vurgulanırken, buradan SAFRANBOLU ve BEYPAZARI gibi bir güzellikler abidesinin çıkabileceği dile getiriliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —