1 TAMAM 4 ARANIYOR

1 TAMAM 4 ARANIYOR

Yerel seçimin soluğu daha kesilmeden, Sivas’ı genel seçim heyecanı sardı. Kabinenin en başarılı bakanlardan İsmet YILMAZ’ın liste başı olması kesin görülürken, Nursuna MEMECAN’ın İstanbul’a kaydırılacağı, başarısız bir dönem geçire

Yerel seçimin soluğu daha kesilmeden, Sivas’ı genel seçim heyecanı sardı. Kabinenin en başarılı bakanlardan İsmet YILMAZ’ın liste başı olması kesin görülürken, Nursuna MEMECAN’ın İstanbul’a kaydırılacağı, başarısız bir dönem geçiren Hilmi BİLGİN ve Ali TURAN’ın ise bir daha aday olmayacakları kulislerde dillendiriliyor.

 Sivas’ı yavaş yavaş genel seçim heyecanı sarmaya başladı. Bir erken seçimin de muhtemel olabileceği görüşleri ara ara siyasi arenalarda dillendirilirken, iktidar partisinin Sivas’ta nasıl bir aday sıralaması ile halkın karşısına çıkacağı merak ediliyor.

Geçtiğimiz dönem Osman KILIÇ, Orhan TAŞ, Ömer KULAKSIZ, Selami UZUN, Hamza YERLİKAYA gibi vekillerin iyi performans sergileyemediklerini dile getiren bir çok Sivaslı, bunlara bu dönem Ali TURAN ve Hilmi BİLGİN’in eklendiğini belirtiyorlar.

Nurusuna MEMECAN’ın İstanbul’a kaydırılacağı kulis bilgisi olarak dolaşırken, BİLGİN ve TURAN’ın aday olmayacakları olsalar dahi sıralamaya konulmayacakları dillendiriliyor.

Genel Başkan Yardımcısı Süleyman SOYLU’nun aday belirlemede etkin olacağı bilinirken, hemşehrimiz Ekrem ERDEM’in bu dönem Sivas vekillik sırasına müdahale edemeyeceği ifade ediliyor.

Kabinenein en başarılı Bakanlarından biri olan Hemşerimiz İsmet YILMAZ’ın, liste başı olacağına kesin gözü ile bakılırken, yine vekillerin belirlenmesinde Bakan YILMAZ’ın etkin olacağı vurgulanıyor.

Çalışkan ve titiz kişiliği ile bilinen İsmet YILMAZ’ın Sivas’ın vekillerinin belirlenmesinde bu kriterler ölçüsünde bir seçim yapacağı dile getiriliyor.

Bakan YILMAZ’ın liste başı olduğu varsayılırsa, geriye kalan dört kişi için kıran kırana siyasi bir yarış yaşanacağı tahmin ediliyor.

Sivaslılar, vekil adaylarının tepeden inme değil de mutlaka ama mutlaka Sivas’tan olması gerektiğini dile getiriyorlar. İnsanların ulaşabileceği vekillere ihtiyaç olduğu vurgulanırken, tepeden inme vekillere bir zaman sonra asla ulaşılamadığı belirtiliyor...



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda