Tarih: 28.07.2015 16:03

2 Raybüs Gönderemedi

Facebook Twitter Linked-in

 

Sahipsiz olan Sivas sahip arıyor. Tükenip göç vererek her gün küçülen şehrin önünün açılması için bir avuç serdengeçti Sivas sevdalısı insan mücadele ediyor.

Elimizde bulunan dünya harikası Divriği Ulu Camine gidiş gelişleri daha modern ve sağlıklı bir biçimde gerçekleştirmek için çaba gösteren az sayıda Sivaslı, Ulaştırma Bakanı Feridun BİLGİN´i ziyaretlerinde, Divriği Ulu Cami için 30 binlik 2 tane Raybüs talebinde bulundular.

15 binlik eski Raybüslerin artık ihtiyaca cevap veremediğini belirten Sivas heyeti, 30 binlik raybüslere acilen ihtiyaç duyulduğunu BİLGİN´e ilettiklerini belirtmelerine rağmen, Bakanlık görevi bitmek üzere olan BİLGİN´in hala Raybüsleri göndermediği bilgisine ulaşıldı.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN´ın da ziyaret edip hayranlık duyduğu Divriği için bu talebin neden BİLGİN tarafından göz ardı edildiği anlaşılamadı.

Sivas´a Bakanlığı zamanında sahip çıkmayan BİLGİN´e ise tepkiler çığ gibi. Şahsi bir istek olmayan raybüs talebinin neden karşılanıp, Dünya harikası olan Divriği Ulu Cami hizmetine sunulmadığı ise Sivas kamuoyunun takdirine bırakıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —