Tarih: 01.01.2015 20:16

2014 Panorama

Facebook Twitter Linked-in

Hilmi BİLGİN

Sivas Milletvekili

Seçildiği günden beri derli toplu hiçbir icraatın içinde adı geçmedi. Halka yönelik, hizmet çıtasını yükseltemedi. Vekilliği süresince hep eleştiri aldı. Özellikle Kangal Termik Santralının özelleştirilmesi zamanında ortalarda pek gözükmedi.

Ortaya koyduğu ne büyük bir projesi oldu, ne de büyük bir projenin şehre kazandırılması hususunda gayreti oldu. Yakın arkadaş gurubunun alkışı haricinde, toplunun büyük kesimi tarafından şiddetle eleştirilmeye devam ediyor. Gelecek milletvekilliği seçimlerinde aday olmaması olsa dahi sıralamamaya girememesi şiddetle arzulanıyor.

Sivas’ta pek çok ufak tefek atamalara dahil oldu. Okul müdürlüğü atamaları, asgari ücretle güvenlik görevlisi alımı ile ilgilendi. Kendine siyaseten engel olacak arkadaşlarını ustaca diskalifiye etti.

2014 notu 10 üzerinden 1.

 

Ali TURAN

Sivas Milletvekili

Sivas’ta tanınmayan biri. Seçim zamanlarında Ankara’da “Sivaslılar için bir ev hazırlayacağını” her fırsatta dile getirdi. Seçimi kazanır kazanmaz ev açmayı unuttu. Hilmi BİLGİN ile beraber kamuoyu karşısına çıktı.

Gelecek milletvekilli seçimlerinde Sivas’ın bir kadrosunu işgal etmemesi Sivaslılar tarafından sıklıkla dile getiriliyor.

2014 Karnesi 10 üzerinden 1

 

Nursuna MEMECAN

Sivas Milletvekili

Demirağ soy ismi ile gündeme geldi. Avrupa standartlarında bir düşünce sistematiği ile olaylara yaklaştı.

Divriği Ulu Cami çalışmalarına sonsuz destek verdi. Birçok konuda proje üretilmesi hususunda görüş beyan etti. Lakin derli toplu bir proje üretilemediği için sitemlerde bulundu. Tarım ve hayvancılık konularında öngörülerde ve gayretlerde bulundu.

Lakin pek çok zaman sırra kadem bastı. TIRAN toplantısı ile duvara tosladı.

2014 karne notu 10 üzerinden 3.

 Malik Ecder ÖZDEMİR

Sivas Milletvekili

Mecliste hararetli konuştu durdu. Sivas teşkilatının bin parça olmasına müdahale edemedi. Yerel seçim çalışmalarına katılmadı. Sivas’ın sorunlarının takibinde tek kişilik bir ordu gibi hareket edemedi. Yerel sorunlar yerine genel eleştirileri dile getirdi. Bu dönem Sivas’tan aday olmayarak yeni insanlara açık kapı bırakması bekleniyor.

2014 Karnesi 10 üzerinden 1

 Alim BARUT

Sivas Valisi

İyi bir insan. Yıldız Dağı ve yeni okulların yapılması hususunda gayret gösterdi. Efendi ve nezaketli yaklaşımı taktir topladı. Sivas ölçeğinde sorunları çözüme kavuşturma hususunda çalıştı. Eleştiriye açık oluşu beğenildi.

Lakin kurum müdürlerinin, Valiyi her şey iyi gidiyor diye yanılttıkları biliniyor. Kurum müdürlerinin pek çoğunu bu dönemde görevden alması bekleniyor.

2014 Karnesi 10 üzerinden 6

 Faruk KOCACIK

C.Ü REKTÖRÜ

Özellikle gazetemiz Rektör olması için büyük savaş verdi. Gerek Sivas’ta gerekse şehir dışında DÖKMETAŞ’ın devrilmesi için Sivas Postası dev gayret gösterdi. Kamuoyunun arzusunu gören Cumhurbaşkanı Kocacık’ı atadı.

KOCACIK geldiği zaman içinde bir müddet Fadlum köprüsüne takıldı. Üniversitede öğrenci sayısı arttı. Lakin özellikle yanlı kadrolaşmalar ile gündemden hiç düşmedi. Hala yanlı kadrolaşma yapılıyor ve ötekileştirmeler devam ediyor eleştirilerine almaya devam ediyor.Üniversitenin şehirle ünsiyeti noktasında gözle görülür bir çalışma hali hazırda soluklanmadı.

Tıp Fakültesi boyutunda ise sorunlar daha da arttı. Hastaların başta Kayseri olmak üzere diğer şehirlere akın akın gitmesini engelleyemedi.

Cüsam kuruldu ve zamanında unutuldu. Mehmet BAKIR, Ferit KOÇOĞLU, Hüseyin Sarı ve Hüseyin YILMAZ ile anıldı. Önümüzdeki dönem aday olmayacağı biliniyor.

2014 Karnesi 10 üzerinden 0.

 Hüseyin YILMAZ

REKTÖR YARDIMCISI

Üniversitenin gizli rektörü gibi. Yanlı kadrolaşmaları o imzaladı. Muhafazakâr öğretim üyelerine sahip çıkmadı. Hatta onlara mobbing uygulanmasına sessiz kaldı. Ekrem ERDEM ile iyi ilişkiler kurmaya özen gösterdi. Mehmet BAKIR, Ferit KOÇOĞLU, Hüseyin SARI ve KOCACIK ile birlikte ideolojik kadrolaşmaları ayarladı.

2014 Karnesi 10 üzerinden 0.

 Ertan BUYRUK

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ VAKFI SEKRETERİ

Faruk KOCACIK onu yanından hiç ayırmadı. Onun çevresinden yararlandı. Vakıfla ilgili pek çok şey kamuoyuna yansıdı. Soruşturmalarla vakıf gündeme geldi.Faruk KOCACIK ve çalışma ekibi tarafından “Küçük Prens” olarak kamuoyuna yansıtılıyor. İkinci Üniversiteye rektör olarak hazırlanıyor iddiaları gündemde. Vakıfta başarı gösteremeyen birinin İkinci üniversiteye nasıl rektör olacağı merak ediliyor.

Şahsi ekonomik işlerini de ara vermeden takip etti.Yapımı biten “Buyruk Sitelerini” ara ara ziyaret edip kısa boylu bekçi ile etrafında tur attı.

2014 karnesi 10 üzerinden 1.

 Kadir PÜRLÜ

İl Kültür ve Turizm Müdürü

Nihat GÜL’e sırtını dayadı. Ak Parti iktidarının en uzun soluklu kurum müdürü.

Yazın gölgeyi, kışın ise sıcağı çok sevdi.

Görev yaptığı yaklaşık sekiz yıldır, Allah razı olsun Sivas’ın Turizm ve Kültür ocağına incir ağacını dikti. Turizmin “T”sine bu şehri hasret bıraktı. Köy kültürüne Sivas’ı hapsetti.

 “Dadaloğlu’nun” mezarını aradı durdu. Eğer onu bulsa idi cümle âşıkların isimsiz mezarlarını bulacağı zannı hâsıl oldu.

Görevden alınmasına kesin gözüyle bakılırken, akıllı bir manevra ile Ak Parti il yönetim kadrosu ile kendini sağlama aldı.

65 yaşına kadar koltuğu bırakmayacağı sanılıyor.

2014 Karnesi 10 üzerinden 0.

 Murat TORAMAN

Gençlik Kolları Başkanı

Seçim zamanı “SMS” ile tanıtıma girdiği için SMS Başkan olarak anıldı. Parti içinde Ziya ŞAHİN’i yıkma girişimleri akamete uğradı. Sivas kamuoyu tarafından sevilmedi. Kurtlar Vadisi dizisi düşkünlüğü ile bilindi. Her  fırsatta parti içi muhalefeti körükledi. Siyasi hayatını bitme noktasına geldi. 2015 yılında BEYDABA’nın Kelile ve Dimne’neyi baştan sona okuması bekleniyor.

2014 Karnesi 10 üzerinden 1.

 Şadiye ÖZTÜRK

Kadın Kolları Başkanı

Bütün hayali meclis. Aday olmak için elinden geleni yapmaya başladı. Belediye seçimlerinde Sami AYDIN’ı tam anlamıyla desteklemedi. Ziya ŞAHİN’in İl Başkanlığını kabullenmedi. Bakan’dan çekindiği için sakin durdu alttan alta muhalif oldu.

2014 Karnesi 10 üzerinden 1.

 İlhan KARAKOÇ

Eğitim Bir Sen Başkanı

Ali Murat TANER ve Turan AKPINAR’a adeta bağlılık yemini etti. Onlar zamanında Milli Eğitimdeki kamplaşmalara sessiz kaldı. Yaşam yürüyüşü net olan Zekeriya ÇINAR’ hemen cephe aldı. Onu görevden aldırmak için elinden geleni yaptı. Eğitim Bir’i ikiye böldü. Eğitim adına bir proje ortaya koyamadı. Seviyeyi yerlerde süründürdü. Seçimi kaybedecekken her görüşün ittifakı ile seçimi alması nedeniyle “çatı aday” olarak anıldı. En büyük korkusu Hilmi BİLGİN’in tasfiye edilmesi. Hilmi BİLGİN olmayınca kendisinde olmayacağını biliyor. Av anılarını ilerde “kitapçıklaştırması” bekleniyor.

2014 Karnesi 10 üzerinden 0.

 Osman YILDIRIM

STSO BAŞKANI

Sivas’ı yıllar yılı oyaladı. TOBB ETÜ dedi şimdi de onaylanmıyor diye feryat ediyor. Seçimi zar zor aldı. Şehir onun döneminde güç kaybetti. Kendi ise ekonomik olarak güçlendi. Çarşı ona hep karşı oldu ama seçimi yinede aldı. Tokat’a AVM yaptı.Doğan ÜRGÜP ile iyi ilişkiler kurup Sami AYDIN’ı indirdi. Şimdi ise Sami AYDIN ile iyi ilişkiler içinde. Her devir ve dönemin kazananı oldu.

2014 Karnesi 10 üzerinden 1

 Şükrü BALKAN

SİVAS MÜFTÜSÜ

Ateşli vaazlar etti. Kurban derisi toplattı. Cemaati her Cuma para vermeye yönlenirdi. Geldiği günden bu yana önemli çalışmalar sergileyemedi. Diğer üç müftünün devamı oldu. Sivas Postasına haber olunca imamlara fırça çekti. 2015 yılında mahalle camilerinde gariban cenaze namazlarını da kıldırması bekleniyor.

2014 Karnesi 10 üzerinden 1

 Ahmet KUZU

Merkez İlçe Başkanı

Eski partisinde Ak Partiyi ağır bir şekilde eleştirdi. Hatta meydana eşek getirerek eşekli

 Protesto yaptı. Sonra Ak Partiye geçti. Pek çok eski partiliyi tırpanladı. 2014 yılında etkin olamadı. Aklı vekillikte olmasına rağmen siyasi kulislerde şansının sıfır olduğu belirtiliyor.

2014 Karnesi 10 üzerinden 1.

 Ahmet ÖZAYDIN

Belediye Başkan Yao rdımcısı

Kadrolu başkan adayı. Ölmeden Başkan Yardımcısı oldu. Her ortamda oynamaya başlaması nedeniyle riv rivci diye şakaya konu oldu. İyi çalışmalar yapmaktan çok uzak biri olarak Sami AYDIN’ın en büyük hatası olarak görülüyor.

2014 Karnesi 10 üzerinden 1

 Ahmet PALA

Zara Belediye Başkanı

Zara’da Market işletmeciliği ile tanınındı. 28 Şubat’ın en sıkıntılı zamanlarında ılıman suları tercih etti.Seçimi Bakan ve Başbakanın ismi ile kazandı. Ak Partinin en zayıf ilçe adayı idi. İl Genel Meclisi görevi sırasında proje ve fikir üretemedi. Aytekin KULMAÇ ile televizyonları görünce tartışması ile tanındı.

Türkçeyi kalınlaştırması ile eleştiri aldı. Prof.Dr.Recep TOPARLI’dan dil dersi alması bekleniyor.

2014 karnesi 10 üzerinden 1.

  Kanal 58 Televizyonu

Zara görüntüleri eksik olmadı. 2014 yılı içersinde İl Başaknı Ziya ŞAHİN’İ yıkmaya çalışan ekibe sık sık yer verdi. Geçen dönem Doğan ÜRGÜP’ü detekledi, şimdilerde Sami Aydın’ı destekliyor. Genel bir kanaldan ziyade İlçe kanalı görünümünü bu dönemde devam ettireceği sanılıyor.,

2014 karnesi 10 üzerinden 2.

 VİZYON 58 Televizyonu

Haber programları ile iyi bir iş çıkardı. Özellikle riskli olan “Yetenek Sensin Sivas” programını gerçekleştirerek örnek oldu.Yetenek Sensin SİVAS sayesinde pek çok ünlü Sivas’a akın etti. Sivas Belediyesi ve Kültür Müdürlüğü’nün yan gelip yattığı bu dönemde önemli bir kamu yararı yayıncılığına imza attı.

Haberlerin arkasına Sivas gündemine dair köşe yazıları yayınlayarak çekim merkezi oldu. Özellikle son olarak “Hikayeleriyle Türkülerimiz” isimli program ile büyük beğeni topladı. 2015 yılında pek çok ilke imza atması bekleniyor.,

2014 karne notu 10 üzerinden 9.

 SİVAS POSTASI

Binlerce insanın hep umudu oldu. İyi ki varsınız diyen binlerle geleceğe ilerlemeye devam ediyor. Ne yandaş oldu ne Candaş. Halkın terazisi ile ölçerek olaylara yaklaştı. Sert oldu sert vurdu.Sivas için Don Kişot oldu. Yalan ve düzenbazların korkulu rüyası oldu.

Hokkabazların köşe kapmacıların, düzenbazların hep karşısında oldu. Pek çok iftira atıldı ama dik durup sert vurmaya devam etti.

2015 yılında da Sivas için savaşmaya devam edecek. Hiç kimse olmasa dahi Sivas Postası halk için halkın yararı için var olmaya devam edecek.,

2014 Karnesi 10 üzerinden, elbette ki Halkın ve Hakkın şaşmaz terazisi…




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —