Tarih: 01.01.2015 18:11

2014 Panorama

Facebook Twitter Linked-in

İsmet YILMAZ

Milli Savunma Bakanı

Kabinedeki tek Sivaslı bakan. Dürüst kişiliği ile beğeni topladı. Göreve geldiğinden bu yana mesaisinin en önemli kısımlarından, Sivas’ı hiç eksik etmedi. Sivas İle ilgili bir çok toplantı düzenledi. Yan gelip yatmaya alışmış şehir bürokrasisine çalışmaya teşvik etti.

Öteden beri takip ettiği Yıldız Dağı Kış Sporları tesisleri için önemli maddi kaynaklar aktardı. Özellikle Sıcak Çermik Yıldız Dağı arası yolunun yapımıyla ilgili para ayarladı.

Sivas’ın yatımlarının takibi ve maddi sorunların giderilmesi hususunda insiyatif aldı.

Sivas’ın proje yoksunu olduğunu her fırsatta dile getirdi. Yapılan projelere destek olacağını her fırsatta dile getirmesine rağmen, öte bir ufuktan yoksun olan şehir bürokrasisi ve sivil toplumu derli toplu bir proje ile Bakan’ın yanına gidemedi.

Savunma Sanayi Yatırımları için alt yapı araştırmalarına girdi.

Aselsan konusuna ağırlık veren Bakan İsmet Yılmaz efsane Vali Hasan Canpolat`ı Aselsan Yönetim Kurulu Başkanlığına getirdi. Ve Aselsanda bir çok konuda öncü adımlar atılmasını sağladı. Aselsan’ın öncülüğünde Sivas’ta inşaatı devam eden Optik fabrikasında her türlü emeği sarf ederken Ankara Bilkent te temeli atılanhava savunma radarı, elektrikli araba, yüksek hızlı tren ve 4G/5G cep telefonu sistemleri gibi stratejik teknolojiler üretebilen çip fabrikası gibi çığır açan projelere imza atılmasını sağladı.

Halk Bakanın Savunma sanayi ile ilgili ivedi davranamadığını belirterek ara ara eleştirdi.

Ama Bakan Yılmaz siyaseti insanları kandırma aracı olarak görmedi. Halkın içinden bir birey olduğunu hep gösterdi. Vatandaş onu milleti için çalışan kirden uzak devletin yetiştirdiği nadir bireylerden bir tanesi olduğunu geçen 4 yıllık süreçte anladı. Yılmaz güven verdi güven kazandı. İktidarın gücünü icraatlara yansıtan bunun için gerekli adımları en doğru şekilde atan bir isim...

2014 karnesi 10 üzerinden 9…

 Dr. Hasan CANPOLAT

Sivas’ın efsane Valisi olarak kayıtlara geçti. Ankara’da Bakan İsmet YILMAZ’ın yakın çalışma ekibinde bulunmaya devam ediyor. Sivas’ta Valilik yaptığı yıllarda şehrin ufkunu yükseltti. Hala Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ ile Sivas sorunlarının çözümü için çaba harcamaya devam ediyor.

Sivas için her fırsatta ve yerde kendini gösteren Canpolat, kamuoyu tarafından çok sevilmeye devam ediyor. Geleceğin önemli bakanı veya bürokratı olarak görülen CANPOLAT, Sivas’ta unutulmayan insanlar arasında.

Bakan İsmet Yılmaz bu cevheri fırsata dönüştürürken Aselsan Yönetim Kurulu Başkanı oldu. Sivas komisyonunun başındaki isim de Canpolat oldu. İlimizdeki kurumların çalışmalarını yakından takip etti. Yapılan toplantılardaki en önemli kilit isim oldu. Aselsan Yönetim Kurulu Başkanlığına Bakan İsmet Yılmaz eliyle getirilen efsane Vali Canpolat halen Sivas için çalışıyor, çabalıyor. O ardından ağlanan vali olurken şimdi bu sevginin karşılığını yine Sivas için çalışarak veren isim...

2014 karnesi 10 üzerinden 8.

 Ziya ŞAHİN

Ak Parti İl Başkanı

İsmet YILMAZ’ın desteğini aldı. Parti içi kaynamaları bertaraf etti. İsmi şaibeye hiç bulaşmadı. Temiz bir siyasi yürüyüşü nedeniyle halk tarafından sevildi.Seçimlerde büyük çaba gösterdi. İyi bir ekip kurması parti içi muhalefet nedeniyle engellendi. Geleceğin vekil adayı olarak görülüyor.

Şahin temiz geçmişi ve il başkanlığındaki yönetimi ile AK Partiye gönül veren, oy veren sade vatandaşların gönlünü kazanmayı bildi. Riyadan uzak bir yönetim tarzıyla AK Partinin belkide en iyi il başkanı profilini çizmeye devam ediyor.

2014 Karnesi 10 üzerinden 7.

 Sami AYDIN

Belediye Başkanı

İkinci defa Başkanlık koltuğuna oturdu. İlk icraatı Eski Adliye Binasının yıkımı oldu. Kamuoyunca olumlu bulundu. Birde Fadlum Köprüsü kıskacı içerisine girdi. Aylarca Fadlum Köprüsünü diline doladı. Sivas’ın kendisinden büyük beklentileri var. Lakin hala sahaya inemedi. Kültür ve eğitimde iyi bir ekip kuramadı. Hatta Belediye içinde şehrin gelecek felsefesini kuracak entelektüel bir ekip kuramadı. Birim müdürlerinin hemen hemen pek çoğunu görüntü olarak atadı. Birkaç kişi ile Belediyeyi yönetmeye çalışıyor. Seçim sonu epey zaman geçti halk ise homurdanmaya başladı.

2014 karnesi 10 üzerinden 4…

 Zekeriya ÇINAR

Milli Eğitim Müdürü

Sivas’a geleli yaklaşık 6 ay oldu. Gelir gelmez şehrin eğitimini baltalayan şahsi davrananlar tarafında ablukaya alınmaya çalışıldı. Onların kıskacını reddetti. Gayretli çalışmalar için yoğun çaba sarfetti. Bazen “şeytan taşlamaktan namaza vakit bulamadı.”Geçmişi temiz siyasi yürüyüşü net biri olarak Sivas için büyük çaba harcamaya devam ediyor. Müdür ve müdür yardımcılığı atamalarında dirayetli durdu. Şehrin eğitimini yükseltmek için elinden geleni yapmaya başladı. Sivaslı idealist eğitimcilerce destekleniyor. İkinci dönem büyük atağa geçeceği belirtiliyor.

2014 Karnesi 10 üzerinden 8




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —