Tarih: 25.09.2018 20:36

23 Nisan SİVAS´ta Yapılsın!

Facebook Twitter Linked-in

                                                                   4 EYLÜL´ÜN 100. YILI KAPSAMINDA;

2019 YILI TRT 41. ULUSLARARASI 23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ;

NEDEN SİVAS´TA YAPILMASIN Kİ?..

 

Anadolu´nun Kültürel Dokusunu Dünya Çocuklarına Tanıtmak Amacıyla,

2019 Yılı TRT 41. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği´nin,

Cumhuriyet´in Temelinin Atıldığı Şehir Sivas´ta Yapılması ve Şenliğin Dünya Barışına Olan Katkısına Sivas´ın Ev Sahipliği Yapması Bekleniyor?

                                                                                                        Haber: Yakup Kadri Bozalioğlu

        Dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının geliştirilmesi ve tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak amacıyla 1979 yılının, UNESCO tarafından ´Dünya Çocuk Yılı´ ilan edilmesiyle; TRT Ankara Televizyonu Çocuk Programları Müdürü Tekin Özertem ve Yardımcısı Canan Meray (Arısoy) tarafından bütün dünya çocuklarını kucaklamayı amaçlayan bir proje hazırlanmıştı.

            Bu proje, TRT kurumunun üst yönetimi tarafından benimsenince organizasyon çalışmalarına başlanmış, TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği´nin ilki 23 Nisan 1979´da 5 ülkeden SSCB, Irak, İtalya, Romanya ve Bulgaristan´ın katılımıyla başkent Ankara´da düzenlenmiştir.

          Böylelikle; 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın uluslararası nitelik kazanmasıyla TRT, 1979 yılından bu yana geleneksel olarak TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği düzenlemekte, her yıl yaklaşık 40 ülkenin katılımıyla da kutlanmaktadır.

          Bu uluslararası organizasyon; Kültürümüzün Bereketli Toprağı Anadolu´ya taşınmasıyla, Tarihi ve kültürel değerlerinin harmanlandığı ve Cumhuriyet´in Temelinin Atıldığı Sivas´ın şehir kimliğine daha bir anlam kazandıracaktır.

        4 Eylül´ün 100. Yılı kapsamında; 2019 Yılı TRT 41. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliğinin Ulusal Egemenlik Coşkusu ´Dünya Çocuklarını´ Sivas´ta buluşturmalı!..

         Bu nedenle; 23 Nisan Çocuk Şenliği´nin, dünya şehri olma yolunda evrensel değerlerini hem tarihi, hem de kültürel kimliğiyle Anadolu coğrafyasına taşıyan Sivas´ta; 6 farklı kıtanın evrensel renklerini ve iklimini barındıran Dünya Çocuklarıyla yapılmasıdır.

            Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet´i birleştiren, kültürel değerlerimizi bir arada bulunduran Şehr-î Sivas, bu alandaki tarihi dokuyu ortaya çıkarmak, Anadolu´nun kültürel dokusunu Dünya Çocuklarına tanıtmak amacıyla 2019 Yılı TRT 41. Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliğinin, Cumhuriyet´in temelinin atıldığı şehir Sivas´ta 4 Eylül´ün 100. yılında yapılarak şenliğin dünya barışına olan katkısına ev sahipliği yapması bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —