Tarih: 22.05.2014 09:48

301 ŞEHİT 77 MİLYON YARALI

Facebook Twitter Linked-in

Dünyaya tapınmanın artıp samimiyetin azaldığı son zamanlarda, Soma madenlerinde çalışan insanların helalinden kazanma savaşları ve hayat hikâyeleri, ölüm uykusunda olan herkesi sarstı. Az ile yetinme samimiyeti, her şeye sahip olma zavallılığına bir şamar gibi indi.

 SOMA’da yaşanan trajik maden kazası Sivas’ta da büyük üzüntü ile karşılandı. Şehitler için Yasinlerin okunduğu ve birçok insanın gözyaşı döktüğü gözlemlendi. Soma’da ekmek kavgasının onurlu insanlarının, geride bıraktıkları hayat hikâyeleri, alın terini silerek helalinden kazanmanın ne kadar önemli olduğunu çürümeye yüz tutmuş bu topluma yeniden anımsattı.

Soma acısı bütün ülkede derin bir silkinişi gündeme getirdi. Son zamanlarda dünyayı Tanrı edinme zavallılığı içine giren nice insan, her şeye sahip olmadan daha önemli “az ile yetinme erdemi” olduğunu anladı. Yırtık çorapları ile madenden çıkan bir işçinin fotoğrafı ise, insanımızın ne zor şartlarda yaşadığının bir göstergesi olarak algılandı.

301 kişinin şehit olduğu Soma’da 77 milyon insan bu acıyı yüreğinde hissederek yaralı oldu

Soma’da şehit olan insanların acıklı yaşamlarının ise bir ibretlik ayna olduğu dile getiriliyor. Bu şehitlerin acıklı hikayelerinin kitaplaştırılarak yaygınlaştırılması gerektiğine parmak basan bir çok insan, az ile yetinme ve paylaşım kültürünün bu vesileyle gelecek kuşaklara aktarılması gerektiğini vurguluyorlar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —