Tarih: 27.05.2016 13:44

65 Yaşına Kadar Kalmayı Düşünüyor!

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas kültürel anlamda tarihinin en zayıf dönemini yaşamaya devam ediyor. Kültürün lafta kaldığı turizmin ise hemen hemen hiç olmadığı Sivas, on yıldır bir yavanlığın kurbanı olmayı sürdürüyor.

Sivas´ta deyim yerindeyse İl Kültür Müdürlüğü´nün ?tıp oynadığına? vurgu yapan Sivaslılar, neden bu başarısızlığa müsaade edildiğini sorguluyorlar.

Divriği Ulu Camii ne gelen turistlerde sayılmazsa bu şehre doğru dürüst bir turist akını olmadığına dikkat çeken birçok insan, turizm gelirlerinin artırılması hususunda büyük projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Turizm tanıtım bürolarının bile şehrin muhtelif yerlerinde olmadığı Sivas´ta, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü´nün hıdrellez vari şenliklerde yumurta kırma yarışmalarını aksatmaması dikkatlerden kaçmıyor.

Göç veren Sivas´ın, çok büyük sorunları olduğu halde bu sorunlarının ivedilikle çözümü için hangi çalışmaların yapıldığı ise merak konusu. Ekonomi, sanayi, ticaret babında iyi olmayan şehrin çıkış noktasının Turizm olabileceği görüşleri dillendirilirken, turizm içinde ortaya konulan bir dev çalışmanın olmaması yadırganıyor.

Yaklaşık 10 yılı aşkın bir zamandır Kültür Müdürü olan Kadir PÜRLÜ´nün, göreve gelmesi sonrasında pek çok hükümet, bakan, vali, kaymakam, bürokrat değişmesine rağmen hala koltuğunu koruması dikkatlerden kaçmıyor. Onca değişime rağmen Pürlü´nün hala değişmemesi tepki çekiyor.

Sivas kamuoyu, yeni kurulan hükümet sonrasında Sivas İl Kültür Müdürlüğünde bir değişim yaşanıp yaşanmayacağını merak ediyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —