TÜRKİYE GİREMEDİ SİVAS AB`DE!..

TÜRKİYE GİREMEDİ SİVAS AB`DE!..

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri AB projeleri yoluyla Avrupa Birliği ülkelerinde seyrüsefere devam ediyor. Çoğunlukla 2 hafta gibi uzun zaman diliminde işini gücünü bırakıp Avrupa ülkelerine giden milli eğitim müdürlerinin hangi kazanımlarla geri

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri AB projeleri yoluyla Avrupa Birliği ülkelerinde seyrüsefere devam ediyor. Çoğunlukla 2 hafta gibi uzun zaman diliminde işini gücünü bırakıp Avrupa ülkelerine giden milli eğitim müdürlerinin hangi kazanımlarla geri döndükleri merak ediliyor.

 Sivas eğitimde doğu illeri ile yarışırken, şehrin bir çok eğitim yöneticisinin AB Projeleri kapsamında ülke dışına çıkmaları kamuoyunca izlenmeye devam ediyor. Gidilen ülkelerde görülen ve öğrenilen hangi yeniliğin Sivas’ta uygulamaya konulduğu ise merak ediliyor.

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri AB projeleri yoluyla Avrupa Birliği ülkelerinde seyrüsefere devam ediyor.

Daha çok doğru Avrupa ülkeleri Romanya, Macaristan, Letonya…Gibi ülkelere yapılan gezilere daha çok milli eğitim müdürlüğü yöneticileri katılıyor.

Çoğunlukla 2 hafta gibi uzun zaman diliminde işini gücünü bırakıp Avrupa ülkelerine giden milli eğitim müdürlerinin hangi kazanımlarla geri döndükleri merak ediliyor.

Gittikleri ülkelerin eğitim sistemlerinde gördükleri güzellikleri ve yenilikleri nerede uyguladıklarına ait bir örnek orta yerde görünmüyor.

Farklı kültürleri, farklı eğitim sistemlerini tanımanın büyük kazanç olduğu ancak bunun turistik seyahatten ileri geçip ürüne dönük olması gerektiği vurgulanıyor.

İl milli eğitim müdürlüğü gibi on bin’e yakın personelle yüz elli bin civarında öğrenciye ve altı yüz yirmi binlik şehre hizmet veren ve dolayısıyla sorumluğu yüksek olan bir kurumdan grup halinde ve uzun süreli ayrılmaların yapılan çalışmaları aksatacağı düşünülüyor.

Çoğunluğu okulların açık olduğu döneme rastlayan gezilerin çok sık yapılması dolayısıyla milli eğitim müdürlüğüyle işi olan vatandaşlar muhatap bulamamaktan şikâyet etmekteler.

Yetkililerin bundan sonra yapılacak olan AB projelerinde kamuoyunun bu yöndeki beklentilerini dikkate almaları, yapılan projeyle neyi hedefledikleri, ve gittikleri ülkelerden somut olarak ne getirdiklerini kamu oyuyla paylaşmaları eğitimcilerin ve kamu oyunun beklentisidir.

 



Anahtar Kelimeler: sivas haber