DAĞ FARE DOĞURMASIN

DAĞ FARE DOĞURMASIN

Sivas için tarihi öneme sahip 4 Eylül etkinlikleri yaklaşırken, bu sene diğer seneler gibi sıradan kutlanmaması temenni ediliyor. Patateslerin, elmaların, karpuz ve kavunların satışa sunulup adeta köy pazarı hüviyetinde yaşanan bu önemli günün, bu sene bu

Sivas için tarihi öneme sahip 4 Eylül etkinlikleri yaklaşırken, bu sene diğer seneler gibi sıradan kutlanmaması temenni ediliyor. Patateslerin, elmaların, karpuz ve kavunların satışa sunulup adeta köy pazarı hüviyetinde yaşanan bu önemli günün, bu sene bu yavanlıklar dışında kutlanması bekleniyor.

 Sivas 4 Eylül kutlamalarının bu sene hangi içerikte yapılacağını merak ediyor. Özellikle geçen yıllarda yavan bir içerik hazırlandığı bilinirken, bu sene bu yavanlığın asla ve asla yaşatılmaması gerektiği ümit ediliyor.

Bu milletin ateşle imtihanında dik durarak manda ve himayeyi reddeden Sivas’ın, bu anlamla dolu günlerinin yeni yılında daha dolu içerikle gelecek kuşaklara bırakılması isteniyor. Geçen yıllarda ilçe stantları içinde bulunan bağırışmalar, kavun karpuz ve elma satışlarının hatta dağıtılan gözleme ve dürümlerin asla ve asla bu anlamlı günlere yakışmadığını dile getiren bir çok duyarlı Sivaslı,  hiç olmazsa bu yıldan itibaren daha iyi içeriklerle 4 Eylül’ün kutlanmasının faydalı olacağını ifade ediyorlar.

Son iki yıldır Sivas Kitap Günlerinin 4 Eylül kutlamaları içine dahilinin bir başlangıç olarak önemli olduğu lakin, bunun kurumsallaşmış bir kitap fuarına dönüştürülerek, okulların açık olduğu bir zamana kaydırılması gerektiği dillendiriliyor.

Sivas Valiliğinde Vali Alim BARUT başkanlığında toplanan danışma kurulunun, bu sene bir ilk yaparak hakikaten de 4 Eylül’ü anlamına uygun kutlaması bekleniyor.

Konferansların, panellerin, söyleşilerin olduğu bir 4 Eylül’ün, Sivas’a çok şey katabileceği ifade ediliyor.

Sivas’a atandığı günden beri ilçeleri dolaşan Vali BARU’un ilk icraatının bu 4 Eylül kutlamaları olacağı ve uygulanacak içeriğin Vali BARUT’un yönetim anlayışını da sergileyeceği dile getiriliyor.

 



Anahtar Kelimeler: sivas haber