ACİL EYLEM PLANI ŞART!

ACİL EYLEM PLANI ŞART!

SİVAS POSTASI GAZETESİ´nin aylar önce ?tedbir alınmalı salgın SİVAS´ta çoğalıyor? diye onlarca ikazı maalesef gerçekleşiyor. Son birkaç haftadır pozitif vaka sayısı artarken, ÇAGEM´de de yerin kalmadığı iddia ediliyor.

SPHM ÖZEL HABER
Haber:Etem Gölbaşı

KORONAVİRÜS salgınının, başından itibaren artan vakaları günü gününe takip eden SİVAS POSTASI, var olan son günlerdeki artışların da pek çok ihmalden kaynaklandığı bilgilerine ulaşıyor.

YETKİLİLERİN, ara ara diğer illerle adeta yarış yaparcasına SİVAS´ta vaka az beyanlarının son derece tehlikeli ve yanlış olduğunu dile getiren TIP uzmanları, son birkaç haftadır pozitifte adeta 2.dalga yaşandığı yorumlarını yapıyorlar.

İlk başlarda 20 veya 30 lu olan vaka sayılarının, bu hafta itibariyle 300´ün üzerinde olması ise endişe ile karşılanıyor.

RESMİ yemekler, kabuller, düğünler, sünnetler başta olmak üzere kontrolsüz bir araya gelmenin bedelinin ise ÇAGEM´in dolması ile ödendiği belirtiliyor.

SİVAS POSTASI´na gelen diğer ilginç bir bilgiye ise COVİT 19 hastalarının yattığı ÇAGEM´în dolduğu ve bundan dolayı da yer sıkıntısından dolayı pozitiflerin kontrollü kontrolsüz eve gönderildiği yönünde.

POZİTİF vakaların evlerde salgını yayabileceklerini dile getiren şehirdeki önemli tıp adamları, ?bu vakaların  mutlaka ama mutlaka hastane ortamında takibinin şart olduğunu? dile getiriyorlar.

En azından KYK yurtlarının bir ara kullanılması gibi yine POZİTİF vakaların takibi ve kontrolü için kullanılmasının mümkün olduğunu belirtiyorlar.

VAKA artışına yönelik tedbir alınmada yeterince istişari mekanizmanın olmadığından dert yanan TIP DOKTORLARI, acilen PANDEMİ kurulunun detaylı istişareler ile tıkanan COVİT yer sorununa, çare bulmaları gerektiği görüşlerini dile getiriyorlar.



Anahtar Kelimeler: ACİL EYLEM PLANI ŞART
Dilek turna
25.07.2020 21:41:47
Diş hastanesinden yayılma ihtimali çok yüksek diş hastanesinde tedbirler yetersiz nasıl yönetiliyor bu kurum yazık

yasin yasak
26.07.2020 14:28:05
buna neden bu kadar şaşırdınız 250 civarı hasta yatıyor numunede her gün artan azalan zibil gibi memlekette sokakda kim maska takıyor. cahiller burnu açık ağzı kapalı maske takıyor mesafa sıfır daha bu iyi günlerimiz

feyzullah
28.07.2020 08:09:57
balık baştan kokar sivas sağlıkta yaşanan olaylar parti ve valilik tarafından bilinsede kimse birşey yapmak istemiyor,siyasilerden bir kişi aman kırılmasın diye ama gelinen nokta felaket intaniyeciyi başhekim yardımcısı yapmak koronayı engellemez patladı gitti.