Tarih: 24.08.2015 23:44

Aday Listesi Sonucu Belirleyecek

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivaslılar, Ak Parti´nin nasıl bir liste hazırlayacağını konuşuyor. Özellikle geçen seçimde aday adaylarını göz ardı eden Genel Merkez kararını eleştiren partililer, yerel ağırlıklı tabanı olan yeni isimlerle seçime gidilmesi gerektiği dile getiriyorlar.

Geçtiğimiz kabinede Milli Savunma Bakanı olan İsmet YILMAZ´ın, bu dönem TBMM Başkanı olarak ülke siyasetinde önemli bir yere geldiğini ifade eden Sivaslılar, Başkan YILMAZ´ın bu dönem seçime girilecek listenin belirlenmesinde çok etkin olması gerektiğini belirtiyorlar.

Aday adaylarının 70´in üzerinde olduğu lakin il dışı kaynaklardan dolayı seçmenin küstürüldüğü vurgulanırken, TBMM Başkanı YILMAZ´ın bu minvalde bir düşünce içerisine girerek, eskiden 4 olan vekil sayısına yeniden ulaşması gerektiği görüşlerini dillendiriyorlar.

Başbakan DAVUTOĞLU´nun, kongre sürecinde önemli yönetim değişikliğine gideceği Ak Parti kaynaklarınca dile getiriliyor. Genel Merkez de meydana gelebilecek bir revizyonun muhtemel olduğu ve bu revizyon sonrasında, TBMM Başkanı İsmet YILMAZ ve Ak Parti İl Başkanı ŞAHİN´in  ortak çalışmasının Sivas listesini belirleyeceği vurgulanıyor.

Sivas kamuoyu ve özellikle MHP ve CHP´nin Ak Parti´nin listesine göre şekil alacağı ve tabanı olan bir liste hazırlanması durumunda şehirdeki dengelerin değişeceği dillendiriliyor.

Sivaslılar gelinen son durum itibariyle TBMM Başkanı YILMAZ´ın insiyatif alarak, Sivas´ı yarınlara taşıyabilecek 5 kişilik bir genel kabullü listeye müdahil olmasını bekliyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —