Tarih: 02.09.2014 07:38

Adliye Binası Yıkılıyor Sıra Diğerlerinde

Facebook Twitter Linked-in

Valilik arkasında bulunan ucube Adliye Eski Binası’nda yıkım başladı. Kısa sürede tamamlanacak yıkım akabinde, burasının yeşil alan olarak değerlendirileceği belirtildi. Nüfus Müdürlüğü, Ordu Evi ve Jandarma Lojmanlarının da yıkılarak tarihi meydana dahil edilmesi heyecanla bekleniyor.

 Sivas Belediye Başkanı Sami AYDIN, sonunda sahaya inerek büyük çalışmalara imza atmaya başladı. Adliye eski binasının yıkımına başlayan Belediye, vatandaşlar tarafından taktir edildi. Bu ucubenin yıkılarak altına katlı otopark ve üzerine de yeşil alan yapılacağını belirten Belediye Başkanı Sami AYDIN, meydanı açmaya devam edeceğiz dedi.

Adliye Binası yanında bulunan Nüfus Müdürlüğü’nün de yıkılarak, alanın birleştirileceğini ifade eden AYDIN, Ordu Evi ve Jandarma Lojmanlarının da yıkılarak Kongre Müzesi etrafının açılacağını dile getirdi.

Belediye Başkanlığı ardından aylar geçmesine rağmen Aydın’ı ilk defa sahada gören Sivaslılar çok mutlu oldular. Belediye’nin eline kazmayı alıp işe başlamasını taktirle karşılayan pek çok Sivaslı, Başkan AYDIN’ı bu tür çalışmalarda sık görmek istediklerini ifade ettiler.

Tarihi Jandarma Binası arkasındaki eklentilerin de bir an önce yıkılarak Kent Meydanının açılması gereğini dile getiren Sivaslılar, Aydın’ın bu konuda da somut adımlar atacağını ümit ettiklerini belirttiler.

Bu çalışmalar kadar diğer bir önemli adımın da şehrin bağrına adeta bir hançer gibi saplanan “Aynalı Çarşı” olduğu belirtilirken, Belediyenin bu yönde de mutlaka bir düşünce geliştirilerek, bu anlamsız ve soğuk yapıya bir çare bulması ümit ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —