Tarih: 20.12.2014 08:39

Asgari Ücretli Kölelik Sürüyor

Facebook Twitter Linked-in

Sivas’ta pek çok muhafazakâr baron, kazançlarını işçileriyle paylaşmamak için “şükür” kelimesini dillerinden düşürmüyorlar. Fakire şükretmeyi öğütleyen pek çok işveren, zenginliklerinin devamı için tılsımlı bu kelimeyi bir bayrak gibi dalgalandırıyorlar.

 Sivas’ta binlerce insan asgari ücretle modern köleliği yaşamaya mahkûm ediliyorlar. Uzun çalışma saatleri yanı sıra emeklerinin binde birini dahi alamayan pek çok asgari ücretli, ailelerinin yardımı ile ayakta kalıyor.

İşverenlerin pek çoğu insanların çalışmak zorunda olmasından faydalanarak emek sömürüsünü mübah görür bir vaziyette, kazançlarına kazanç katmakla eleştiri alıyorlar.

Özellikle marketlerde uzun çalışma saatlerinde harap ve bitap düşen pek çok Sivaslı genç, asgari ücretle geçinmek şöyle dursun zorunlu ihtiyaçlarının dahi aileleri tarafından karşılandığını belirtiyorlar.

Son zamanlarda Sivas’ta açılan çağrı merkezlerine de epey genç işsizin yönelmek zorunda kaldığı ifade edilirken, insanların çaresizliğinin bari asgari ücrete önemli zamlarla giderilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Asgari ücrete yapılan komik zamlarla, köle sisteminin artarak devam ettiği ifade edilirken, bu köle düzenine her yıl binlerce gencin katılmasının ise tam bir içler acısı durum olduğu belirtiliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —