AGD`li Bülent Şimşek Çatlağı

AGD`li Bülent Şimşek Çatlağı

Sivas Eğitim Bir Sendikasında yapılan seçim şehir gündeminden düşmüyor. Sendikayı, Mütefekkir Akif İNAN’ın düşsel idealinden uzaklaştırıp, köy derneğine çevirmekle suçlanan İlhan KARAKOÇ’un, demokratik olmayan bir seçim sistemi ile sonucu alma

Sivas Eğitim Bir Sendikasında yapılan seçim şehir gündeminden düşmüyor. Sendikayı, Mütefekkir Akif İNAN’ın düşsel idealinden uzaklaştırıp, köy derneğine çevirmekle suçlanan İlhan KARAKOÇ’un, demokratik olmayan bir seçim sistemi ile sonucu alması şaşkınlık oluşturdu.

 Mütefekkir Akif İNAN’ın “hiç var olmayacak bir dünya” ideali ile yola koyduğu Eğitim Bir Sendikası, Sivas’ta deyim yerinde ise son zamanların en çok konuşulan sendikası olmaya devam ediyor. Uzun zamandır sendika başkanlığı yapan İlhan KARAKOÇ’un, sendikayı kamplaştırdığı ve sorunların bir parçası haline getirdiğini iddia eden pek çok sendika üyesinin, ayrı bir hareketle yeni bir yönetim için kolları sıvadıkları biliniyor.

Bu durumu sezen KARAKOÇ’un, üyelerin delegeleri, delegelerinde başkanı seçtiği antidemokratik seçim sistemini Başkanlık koltuğunu kullanarak lehine çevirdiği vurgulanıyor.

Av ve Avcı hikâyeleri ile adeta köy derneğine çevrilip, entelektüel bir yapıya kavuşturulamayan sendika başkanının bu başarısızlığını görüp aday olmaması gerektiği görüşleri dilden dile dolaşırken, yeniden aday olup, başkanlık koltuğu sayesinde ipi göğüslemesi diğer üyelerin kazan kaldırmasına neden oldu.

Eğitim camiasında başarısız bir sendikacı olarak bilinen İlhan KARAKOÇ’un, sosyal hayat içindeki zikzakları da görülmeye devam ediyor.

Sivas’ın en çok okunan ve haklının yanında dik duruşu ile bilinen Sivas Postası Gazetesi’ne de her fırsatta iftira atmaktan geri durmayan KARAKOÇ’un, değerler silsilesini içselleştiremeyip kasaba politikacısı hüviyetinden çıkamadığı gözlemleniyor.

Sendika seçimlerinde muhafazakâr camiada yaşanan fikir ayrılıkları da gündemdeki yerini koruyor. Eski Milli Gençlik Vakfı (MGV) üyeleri, seçimde oyunu İlhan KARAKOÇ’tan yana kullandığını iddia ettikleri Bülent ŞİMŞEK’i eleştiriyorlar. Seçimde KARAKOÇ’u desteklediği iddia edilen Bülent ŞİMŞEK’in, bir sivil toplum lideri olarak oyunun rengini belli etmesinin doğru olmadığını belirten pek çok insan, belli konumda olanların oylarını gizli kullanıp taraf tutmamaları gerektiği görüşlerini dile getiriyorlar.