Tarih: 18.12.2018 15:51

AK Parti Adaylarında Değişiklik

Facebook Twitter Linked-in

AK Parti Adaylarında Değişiklik
Ahmet Takan´ın, Sayın Erdoğan´dan gizlenen anket sonuçları ve Erdoğan´ın bu durumdan haberdar olması gibi bir kulis bilgisini köşesine taşıması ile aynı güne denk düşen ?Samsun ve Şanlıurfa´da AK Parti adaylarını değiştirebilir? haberleri ışığında bakınca, AK Parti içerisindeki belirsizlik ve seçimlerin sonucu nelere gebe yazmak istedim.
Birincisi; Takan´ın yazdığı, aday adaylarının yarıştığı anketlerde usulsüzlük idi ama iddia edilen bilginin, il bazlı parti içi yapılan temayüllerde yapılan usulsüzlük olması gerekiyor. 
Yazıya konu olan Ankara´da, yazılanın tersine; temayüllerin, önceden hazırlanan bir flaş bellekle salonda yapılan oylamanın flaş belleğinin değiştirildiği noktasıdır ki; bunun, başlı başına skandal olması gerek. Konu Sayın Erdoğan´a ulaşmış ve bir inceleme yapıldığı söyleniyor. 
Burada Özhaseki´nin böyle bir oyuna gireceğini düşünmüyorum. Bir kaynağımdan, genel seçimlerden aylar önce Özhaseki´ye, Sayın Erdoğan´ın, ?Ankara için hazırlan? talimatını verdiğini işitmiştim. Bu durumda Özhaseki neden kendisine böyle bir itibarsızlaştırma tezgahı hazırlasın? Eğer anlatılanlar doğru ise bu, Özhaseki dışında gelişen bir durumdur. 
***
Ben genel merkez tarafından genel anketlerin çok ciddiye alınmadığı düşüncesindeyim. Bununla alakalı ulaşan bilgilerde de bunu görüyorum. 
Ahmet Takan ne demek istedi ve kaynağı onu yanıltı mı? 
AK Parti içerisinde, genel başkan dahil parti organlarını yanıltmaya yönelik planları kim, nasıl kurmaya cesaret edebilir? 
Hepimiz ve herkes biliyor ki; Genel Merkez´de bir çalışma yürütülüyor adayların belirlenmesi için. Başında Sayın Erdoğan var bu çalışmanın. Onun hemen yanında ise Özhaseki. Yerel yönetimlerden sorumlu genel başkan yardımcısı olarak. Şimdi düşünüyorum, tüm çalışmaları en detayına kadar herşeyiyle bilen,  Erdoğan´a tüm bunları sunan ve adayların son noktada belirlenmesinde kanaatiyle yönlendiren kişi şu anda Özhaseki. Ve gözden kaçırılmaması gereken bir nokta var ki o da, bu işin sonunda vatandaşın oy vereceği bir seçimin yapılacağı. Özhaseki Sayın Erdoğan nezdinde böyle bir pozisyondayken, yanılttığı liderinin, seçim sonuçlarıyla karşılaştığında, ya da daha öncesindeki bir dönemde bundan haberdar olup hesabını sorabileceğini de düşünür, değil mi? 
Genel Başkan yanıltılıyor mu, birileri kasıtlı bazı noktaları kapatıyor mu, biz yaşanan ve yapılanların tanığı olmadığımız için bilemeyiz. Ama dışarıdan görünen, dışarıya sızan yönleriyledir değerlendirmelerimiz. 
Her ne olmuş veya oluyorsa AK Parti´deki aday belirleme süreçlerinde; bunların neticesi sandıkta yansıma bulacaktır.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —