Ak Parti Kongrelere Odaklandı!

Ak Parti Kongrelere Odaklandı!

Başbakan Binali YILDIRIM´ın talimatı ile İl ve İlçe Kongrelerini yapmaya hazırlanan Ak Parti´de kazanlar kaynamaya başladı. Mevcut İl ve İlçe yönetimin değişeceği kulislerde dile getirilirken, Muharrem ELİŞ´te çok konuşulan isimlerin başında geliyor. ELİŞ

 

 

Ak Parti de deyim yerindeyse teşkilat seçim kulisler başladı. Binali YILDIRIM´ın talimatıyla yakında il ve ilçe kongrelerini yapacak olan Ak Parti, tabana inememenin hesabını da görmeyi hedefliyor. Alınan yüksek oyda yerel unsurların zerrece bir etkisinin olmadığını dile getiren Ak Partili seçmenler ve yöneticiler, alınan bu oyların tamamının Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´a verildiğini yüksek sesle dile getiriyorlar.

Gerek Belediye yönetimi, gerek İl ve Merkez İlçe ve Kadın Kollarının tabanda bir karşılıklarının olmadığı vurgulanırken, Cumhurbaşkanı ERDOĞAN, haricinde mevcut yerel yöneticilerin alacağı oyun yüzde bir bile olmayacağı belirtiliyor.

Alınan yüksek oyun muhasebesini yapan Ak Parti kurmayları, teşkilat yenilenmelerinin pek çok değişimi de öne alacağını ön görüyorlar.

Mevcut yönetimin liste dışı kalmasına kesin gözü ile bakılırken, yaklaşık 10 civarında İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanı adayının olduğunu ifade ediyorlar.

Bu bağlamda Muharem ELİŞ´in de ismi ön plana çıkıyor. ELİŞ´in diğer adaylıklarının da bilinmesi yanı sıra Ankara bağlamlı kulislerde de etkin bir isim olarak, olası yöneticilik için adının sıklıkla gündeme gelmesinin normal olduğu ifade ediliyor.

Hilmi BİLGİN ve Sami AYDIN ikilisine dışarıdan destek veren Osman YILDIRIM´ın da ELİŞ yerine başka her adayı destekleyebilecekleri lakin BİLGİN´in aklında yaklaşık 5 yıldır yatan ana hedefin Ahmet KUZU´yu İl Başkanı yapmak olduğu biliniyor.

Teşkilat seçimlerine odaklanan şehirde, İktidar partisinde yaşanacak değişimin tabanda karşılığı olan insanlar olması durumunda 2019 seçimlerinin daha rahat atlatılacağı öngörülüyor.



Anahtar Kelimeler: Parti Kongrelere Odaklandı