AK PARTİ SİVAS KARIŞIK

AK PARTİ SİVAS KARIŞIK

AK Parti´nin geçen dönemki en güçlü adaylarından olan, 5. Sıraya yazılmasına rağmen sanki 1. sıra adaymış gibi çalışan Hakan Akkaş ve Meclis üyesi seçildiğinden bu yana köy köy gezen, 12 yıl partinin her mekanizmasında çalışmış, Gençlik kollarındayken gen

 

AK Parti´nin geçen dönemki en güçlü adaylarından olan, 5. Sıraya yazılmasına rağmen sanki 1. sıra adaymış gibi çalışan Hakan Akkaş ve Meclis üyesi seçildiğinden bu yana köy köy gezen, 12 yıl partinin her mekanizmasında çalışmış, Gençlik kollarındayken gençliğini bu partiye adamış Murat Toraman´ın halen neden Milletvekilliğine adaylıklarını açıklamadıklarını kamuoyu merak ediyor. Sivaslılar Akkaş ve Toraman´ın aynı listede aday olduğu takdirde tecrübeleri ve sahaya olan hakimiyetleri sayesinde 5 vekil birden çıkaracağını ve Partiyi şaha kaldıracağını savunuyor.

Geçtiğimiz aylarda Belediye Başkanı Sami Aydın´ın ve İl Başkanı Ziya Şahin´in kendisine en büyük rakip olarak gördükleri Murat Toraman hakkında AK Parti Genel Merkezi kararını vermişti. Başkan Aydın ve Şahin tarafından, aleyhinde yürütülen bütün bu olanlara karşılık adeta Toraman, lehine çıkmış olan bu sonucu bilircesine çalışmalarını aralıksız olarak sürdürmüştü.

Sivas kamuoyunda köyleri en çok gezen ve en çalışkan İl Genel Meclis üyesi olarak tanınan Toraman, diğer il genel meclis üyelerinin ve merkez ilçe başkanlığınında yerine çalışmış, sanki açıklanan erken seçimi önceden biliyormuş gibi 153 köyde AK Parti´nin çalışmalarını tamamlamıştı. AK Parti´nin seçim öncesi Toraman sayesinde ziyaret etmediği köy kalmamış oldu.

Geçmişte yaptığı Gençlik Kolları Başkanlığı sürecinde adeta başarıdan başarıya koşan,  Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan aldığı ödüller ile Sivas kamuoyunda tanınan Toraman, AK Parti kurucularından üst düzey bir isimle geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği görüşme sonrası Milletvekilliğine adaylık açıklamaktan vazgeçtiği söyleniyor. Üst düzey yöneticinin Toraman´a Belediyeye hazırlanmasını söylediği iddia ediliyor.

Haber merkezimizin çeşitli kaynaklardan edindiği bilgilere göre gerçekleşen bu görüşme sonrası Toraman´ın Milletvekili adaylığı düşünmediği ve Belediye Başkanlığına aday olacağı yönünde. Toraman 2019´da Sivas´ın büyükşehir olmasıyla birlikte kırsalı çok iyi bilmesi ve kırsalda çok iyi tanınması nedeniyle AK Parti´nin en güçlü Belediye Başkanı adayı olacağı belirtiliyor.

Hakan Akkaş´ın ise adaylık açıklamamasına rağmen çevresinde ki baskılara karşılık aday olmayı düşündüğü ve AK Parti Genel Merkezinin şehirde teşkilattan bir aday gösterilecekse bunun Akkaş olduğu yönünde fikir sahibi olduğu ise biliniyor.



Anahtar Kelimeler: PARTİ SİVAS KARIŞIK
Vekli
26.04.2018 13:34:20
Geçen seçim dönemlerinde kamuoyu yoklamalarında ilk sıralarda çıkan isimler, aday gösterilmedi. Şuan o isimler belki aday adayı bile olmayacak. Seçilenlerin çoğundan sivas memnun değil. Aynı oyun şimdi tekrar oynanıyor. Her zaman halka kulak vermekte fayda var. Tabii halk dediğim de işi gücü algı operasyonu olan yerel medya değil tabii.

Yusuf Kul
28.04.2018 21:15:38
yine teammül yoklaması yapılacak mı? boşa kimseyi kandırmasınlar. sıralama belli. 1.ismet yılmaz 2.ziya şahin 3.Vadi bölgesinden biri 4.doğan ürgüp 5.habip soluk