Ak Parti´de Deprem

Ak Parti´de Deprem

Milletvekili listelerinin açıklanması sonrasında, Sivas Ak Parti´de deyim yerindeyse tam bir deprem yaşandı. Listenin değişeceğini bekleyen Ak Partililer, büyük bir hayal kırıklığına uğradılar.

 

Sivas seçimlere hazırlanırken, özellikle iktidar partisi olan Ak Parti´de yer yerinden oynamaya başladı. Listenin İsmet YILMAZ haricinde değişeceğini bekleyen partililer, hayal kırıklığını yaşıyorlar. İsmet Yılmaz ve Hakan Akkaş´ın listede olmasına olumlu bakılırken, geçtiğimiz seçimlerde Ak Parti´ye Sivas´ta oy kaybettiren Hilmi BİLGİN´in, tekrar ikinci sırada olması, sırrını korumaya devam ediyor.

Ak Parti İl Teşkilatının, listelere bir müdahalesinin de olamadığına vurgu yapan parti kaynakları, Hakan AKKAŞ´ın seçilemeyecek yere konmasının, şehrin nabzının hiçe sayılması yorumlarını yapıyorlar.

Sivas´ta tabanı ve desteği olmayan, anketlerde dahi sıralamaya giremeyen Hilmi BİLGİN´in, bunun bildiği için Genel Merkez bağlamlı işlerini halledip listeye girmeyi başardığı ve bu durumun da, Ak Parti´ye Sivas´ta büyük oy kayıpları yaşatacağı belirtiliyor.

Teşkilat fokur fokur kaynarken, 1 Kasım sonrası senaryolarda şimdiden kulislerde dolanmaya başladı. Hilmi BİLGİN faktöründen dolayı sonucun 3-1-1 veya 2-2-1 şeklinde olacağının kuvvetle muhtemel olduğu siyasi analistlerce dile getirilirken, olası bir seçim mağlubiyeti sonrasında, teşkilatın baştan aşağı yenilenebileceği konuşuluyor.

Bazı parti yetkililerinin ise Murat TORAMAN´ı İl Başkanlığı için hazırladıkları bir başka iddia. 1Kasım sonrasını bekleyen parti içi ve parti dışı muhalefetin, gerek ilde gerekse merkez ilçede köklü değişikler için kulis yaptıkları haber merkezimize gelmeye devam ediyor.

Zamanın Başbakanı Recep Tayyip ERDOĞAN´ı, Kent Meydanı´nda ?eşekle? protesto eden ŞENER´in prensi olarak bilinen Ahmet KUZU´nun, seçim sonucu ne olursa olsun partiden ayılacağına kesin gözü ile bakılırken, en yakın destekçisi BİLGİN´in dahi KUZU´yu koruyamayacağı, zira BİLGİN´in şimdiye kadar bütün yol arkadaşlarını elediği biliniyor.

 



Anahtar Kelimeler: Parti Deprem
Kadir Çelik
19.09.2015 16:27:12
Kesinlikle yakışır. Yaşının çok üstünde işler yapıyor. Geçenlerdeki programda izledim karşısındakileri çok fena sıkıştırdı. Herkese cevap verdi.

Bosa Koysan Almaz
19.09.2015 17:51:58
Başka söze gerek var mi

Sefalet
20.09.2015 00:38:38
bende izledim en çok MHP ye çaktı. Ismet yılmaz ve Hilmi bilginle alakalı tutucu davrandı. Özel idareyle ilgilenilen tüm hizmetlere hakimdi. Işini bilen bir görüntü çizdi. Yaşından büyük laflarda etti ama şunu Söylemek gerekirki en az ili kat yaşlı Olanları cebinden çıkardı. Il başkanlığına yakışır. Desteğimiz tam. İlbeyliler adına...

Nehat DEMİR
21.09.2015 00:01:32
Ak parti başka isim bulamamışmı da daha dünki çocuğu il başkanı yapıyprlar sivasa yazık ediyorlar.Toraman il başkanı olursa Hilmi Bilgin in gölgesinden çıkamaz. Sivasa 2.kazık çakılmış olur. Malum 1. si Bilgin in listeye girmesi

Nejat
21.09.2015 10:09:41
dünkü çocuk Dediğin en başta seni daha sonra senin çocuk demediğin onlarca siyasiyi cebinden çıkarır. Adamın başarısını sindiremeyenlerdensin kesin. İl başkanı olunca ilk sen koşar tebrik edersin ama

ahmet
21.09.2015 10:52:08
BU SİVASIN KADERİ NE ZAMAN DEĞİŞECEK. AHBAP ÇAVUŞ İLİŞKİSİ NE ZAMAN BİTECEK. NE ZAMAN HAK EDEN HAK ETTİĞİ YERİ ALACAK. MUHARREM ELİŞ GİBİ İNSANLAR NE ZAMAN HAK ETTTİKLERİNİ ALACAK. BU SİVASDA HİÇ Mİ ADAM KALMADI LİSTELER BÖYLE İNSANLARA , MAKAMLARDA BÖYLELERİNE KALDI.

AK SİVASLI
21.09.2015 16:24:56
Sivas teşkilatı her boyaya boyandı bir fıstığın yeşili kaldı. Hilmi´nin 3. kez kazık niyetine böğrümüze çakıldığı, küfürbaz siyasetin sivastaki mucidi Ahmet KUZU´nun merkez ilçe başkanı, gelmiş geçmiş en sevimsiz üye olan Semiha EKİNCİ´nin kadın kolları başkanı olduğu bir teşkilatta; il başkanı değişecekse ( ki bu kadar pasif biri orada artık durmamalı) İl başkanlığına da elbette tetikçi Toraman yakışır.

Ahmet denen arkadaş
22.09.2015 00:23:50
Ahmet denen arkadaş neymiş bu muarrem liş beyfendinin vazgeçilmezliği:) sıradan bir avukat değilmi.bide her yerde muharrem beye belediye başkanlığı teklif edildi,vekillik seçimi olur muharrem beye vekillik teklif edildi,il başkanlığı olur muharrem beye il başkanlığı teklif edildi;) niye olmadı.ilbaşkanı olma vekil olacaksın demişler o yüzden durmuş,vekil olma belediye başkanı olacaksın demişler,belediye başkanı olma seni cumhurbaşkanı yapacağız demişler ondan olmamış;)) bittiiiii bitti.malmı bu millet ;)))

Toprak Dimez
22.09.2015 00:26:19
Sadece konuşan tipler öyle çoğaldı ki. Partiye hizmet edip seçmek veren insanlar hiçe sayılırken nerdesiniz il Başkanı Burhanettin kuru dururken Hakan Akkaş´ı vekil adayı yapmak ne kadar etik. Aynı şekilde emeği olan Şadiye hanım bir çırpıda yok ettiler yazıktır günahtır. Nesini gördünüz bu insanların. Toraman´da senelerini verdi. Çalışmak başarılı olmak hizmet etmek suçsa en büyük suçlu bu üçü

AK sevdali
23.09.2015 10:10:49
TORAMAN evet çizgisi olan ve ne yaptigini bilen bir siyasetci yakisir il baskanligina.Baskanlik baska lidelik baska birseydir lider dedigin son sozu soyleyendir bu vasif TORAMANDA var ... Ziya sahin bu isi beceremiyor yetini derhal terk etmeli eger AK partiyi gercekten seviyorsa .. YAZIK ediyor AK partiye

Yusuf Kul
24.09.2015 15:42:14
herşeye rağmen hilmi bilgin listede seçilecek yere kazık çaktıysa şunu aklımızın bir kenarına yazalım ki, hilmi bilginin sivas temsilcisi, gölgesi murat toraman da en yakın zamanda il başkanı olacaktır.

Resul Bulut
25.09.2015 19:46:25
Başkanıma yakışır. Sonuna kadar yanındayız

Ayşen Tuğba URSAVAŞ
2.10.2015 17:48:38
Bu arkadaşı tanımam, bir süredir Sivasta değilim bu nedenle gelişmeleri sadece gazetelerden takip edebiliyorum. Ancak yakın zamana kadar Sivasta yaşayan bir vatandaş olarak biliyorum ki AKP Sivas´a Allah rızası için en küçük bir hizmet dahi getiremedi. En önemlisi göçü durduramadı. Vaatlerini yerine getirmedi. Hasretle beklediğimiz hızlı tren belli ki hayal oldu. Bütün bunlara rağmen hala birinci parti durumunda. Ne diyebilirim?Sivas halkı uyumaya devam ettikçe yerinde saymaya hatta gerilemeye devam edecek.Buna gerçekten çok üzülüyorum.

İrfan Emre
2.10.2015 19:48:00
Toraman İl Başkanı olunca hızlı tren biter ve yeni sayısız yatırımın önü açılır. Risk alıp siyaset yapan biri yok. Kimse kimseyi kırmıyor. Herkes çok nazik :)