Tarih: 12.05.2017 06:15

Ak Parti´de Satranç

Facebook Twitter Linked-in

 

Referandum sonrasında Ak Parti içerisinde değişim için düğmeye basılırken özellikle SİVAS cenahında heyecanın en üst noktaya ulaştığı vurgulanıyor. Geçen yıllarda İl Başkanı Ziya ŞAHİN´i indirmek için yoğun çaba sarf eden parti içi dengelerin, Bakan YILMAZ´ın ŞAHİN´in yanında durması ile geri adım atmak zorunda kaldıkları ve sessizliği seçtikleri biliniyor.

Ziya ŞAHİN´i pasiflikle ve partiye bitirmekle suçlayan Ahmet KUZU ve ekibinin ardındaki isimlerin ise Sami AYDIN ve Hilmi BİLGİN olduğu iddia ediliyor.

Ak Parti İL ve MERKEZ İlçede değişim yaşanması beklenirken, özellikle Ziya ŞAHİN´in pasifliğinden kaybettiği, Ahmet KUZU´nun ise Cumhurbaşkanı ERDOĞAN´ın Başbakan olduğu zamanlarda Türkiye Partisi İl Başkanı olan KUZU´nun ERDOĞAN´ı eşekle protesto etmesinin KUZU´yu zora soktuğu ve parti içinde kabul gördürmediği ifade ediliyor.

Son demde Ak Parti İl Başkanı ve Merkez İlçe Başkanını ararken, geçtiğimiz hafta SICAK ÇERMİKTE bir evde yapılan toplantı ise Ak Partide hala konuşuluyor.

Bir eski vekil birkaç Ak Parti İlçe Başkanı ve İl ve Merkez İlçeden önemli isimlerin katıldığı gizli toplantıda ?ZİYA ŞAHİN ve AHMET KUZU? ile yol alınmasının partiye zarar vereceği görüşünün ortaya çıktığı bilgilerine ulaşıldı.

SİVAS POSTASI HABER MERKEZİNE gelen ve kaynaklarımızca doğrulanan diğer önemli bir habere göre ise RAMAZAN´ın başında yeni bir toplantının bir ilçede yapılacağı ve burada çıkan sonuçların Bakan YILMAZ ve Başbakan YILDIRIM´a iletilip kamuoyu kaanatinin objektif olarak yansıtılacağı yönünde.

Bu gelişmelere rağmen KUZU´nun İl Başkanı olmak için hazır kıta beklediği haber merkezimize gelen bilgiler arasında. Ziya ŞAHİN´in ise Bakan YILMAZ hariç ikinci bir destekçisinin olmadığı, TVlerde konuşması haricinde ŞAHİN´in toplumsal tabanının da olmadığı ifade edilmekte.

İktidar Partisi nimetlerini SİVAS´a getirme konusunda başarı gösterememekle suçlanan ŞAHİN´in özellikle CAZİBE MERKEZİ iller arasına şehri sokma becerisini de gösterememesinin siyasi sonunu hazırladığı iddia ediliyor.

Tarafsız Ak Parti kurmayları ise partinin ?emekliler kahvesi? konumundan çıkarılarak modern bir hale gelebilmesi için ŞAHİN ve KUZU´nun, artık kenara çekilerek yeni isimlere koltukları devretmelerinin elzem olduğu görüşlerini dile getiriyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —