Tarih: 19.02.2019 12:28

Ak Parti´nin Listesi Neyi Vaadediyor?

Facebook Twitter Linked-in

-Attığım başlığa bir cevap ara-ma-yacağım! Dikkat çeksin diye yazdım belki de. Ama listeyi az irdeleyeceğim. Neticede beş yıl şehrin imarına yönelik, bakım ve onarımına yönelik kararların süzgeçten geçeceği belediye meclisinin önemli bir bölümü burada olan arkadaşlardan seçilecek
-Hilmi Bey zor bir seçime girdiğini elbette biliyordur. Bu pencereden bakınca 33 artı 4 kişi üzerinde çok ehemmiyetle çalışmış olması gerekiyor. 
-Hilmi Bey´in, İl başkanından daha çok liste belirlemede insiyatif aldığını sanıyorum. Listeye de bakınca onu görüyorum işin doğrusu. Seçim sathı vaatler verilir. Görevler paylaştırılır. Yürünecek yolda yoldaşlık konuşulur. 
-Her ne kadar isimler karışık dursa da, kazanacak sayıda olanların benzeri mesleklerle iştigal ettiklerini müşahade ettim. 
***
-Liste omurgasında bulunan iki gruba yönelik eleştiri yapacağım müsadenizle!
-AK Parti içerisinde çeşitli zamanlarda vazifeler almış veya sürekli siyaset kurumuna yanaşık durmuş bazı isimler listede boy vermiş.
 -Bu ne kadar akıllıca? 
*Ben bu fikri hep yadsırım ama; partilerde çeşitli hizmetleri olanlar nimet dağılımında emeklerinin bedeli olarak bu tip yerlerde kendilerinin gözetilmesini ?hak´ olarak görebilirler! (Özverili ve karşılıksız hizmet anlayışı, amatör çalışma ruhu söylemi idi oysa AK Partiyi ayakta tutan) 
-Herkes kendisini en doğru isim görebilir ama bu seçim o seçim değildir!
*Belirli gelir düzeyinde arkadaşlar var. İlk yirmide, bir düzüne müteahhit ve bağlantılı meslekler var. Suç mu? Asla değil ama listede olması şart mı? Birden çok olmaları aslında bir nevi iyi ama ben, Alibaba´da oturan bir amele olsam incinirim. Terziciler çarşısında esnaf olasam incinirim. Sanayide bir esnaf olsam incinirim. Ekmek pişiren, kahve çalıştıran biri olsam incinirim...
-Bu tercihlerle maksat, ?Sivas yanımda´ izlenimi verildi ise! Yanlış bir bakış açısı. 
***
-İşin doğrusu gözüm aradı, bu detaya da baktım. MERDER´den alınan arkadaşlardan vazifeleri gereği girenleri saymazsak, bölgeyi BBP´ye verdik demek mi oluyor. Bölgenin dört büyük köyünden (Şehir içinde on binden fazla oyu olan) bir isim bile olmaması garibime gitti. 
-Süregelen siyasi süreçte, hatta belediye ve il genel meclisi üyeliklerinde iken ciddi siyasi dedikodu ile gündemde olan tiplerin var olması ise ayrı bir mevzu. Valla herkes birbirine diyet ödeyebilir ama bu seçim işi çetin bir iş. 
***
-BBP listesini henüz görmedim ama umarım onlar da bu liste ile kaynaşacak bir kaç ismi yerleştirip ikinci Sami Aydın vakıası yaşatmazlar şehre. 
-Bizim derdimiz şehrin iyi idare edilmesi Doğan abiyi de Hilmi abiyi de şahıs olarak severim. Ve çok içten hangisi gelirse başarılı olmasını da isterim. Lakin başarılı da olsa, dedikodusuz bir idare süreci için listeler önemlidir. Sami Bey´in akibetinin arkasında da Doğan Bey´in ilk dönem sonlanmasında da bu durum hasıl olmamış mıydı?




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —