Ak Parti`nin Hanım Ağaları

Ak Parti`nin Hanım Ağaları

Sivas Ak Parti teşkilatında son yıllarda iki kadın siyasetçi dikkatlerden kaçmıyor. Semiha Ekinci ve Şadiye Öztürk’ün öne çıkan profilleri gözlemleniyor. Sivas’ta etkin olan bu iki kadın siyasetçinin vekillik hayalleri içinde olmaları bilinirk

Sivas Ak Parti teşkilatında son yıllarda iki kadın siyasetçi dikkatlerden kaçmıyor. Semiha Ekinci ve Şadiye Öztürk’ün öne çıkan profilleri gözlemleniyor. Sivas’ta etkin olan bu iki kadın siyasetçinin vekillik hayalleri içinde olmaları bilinirken ticarete de dâhillerinin olup olmadığı merak ediliyor.

 Sivas Ak Parti Teşkilatı son yıllarda etkin olan iki yerel siyasetçi ile de gündemde. Vekillik sıralamalarında yeterince başarısız olan Sivas Ak Parti’nin gelecekte nasıl bir irade kullanacağı merak ediliyor.

Osman KILIÇ, Selami UZUN, Ömer KULAKSIZ, Orhan TAŞ, Ali Turan ve Hilmi BİLGİN gibi son Sivas dönemine damgasını vuran başarısız vekiller ile kamuoyunda epey eleştiri alan Ak Parti’nin, bu açığı kapamak için önümüzdeki dönem ne yapacağı merak konusu.

Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ’ın başarılı profili haricinde dişe dokunur bir vekil icraatının görülmediği Sivas’ta, önümüzdeki dönem yeni şekillenmelerin kaçınılmaz olduğu vurgulanıyor.

Başarısız vekillerle kamuoyu gündeminde tam not alamayan Ak Parti’nin yerel yapılanmasında da sıkıntılar olduğu ifade ediliyor. Bu sıkıntıların aşımının önümüzdeki günlerde netleşeceği dile getirilirken, sorunun kaynağına inilmesi hususunda bir analiz yapıldığı bilgisine ulaşıldı.

Son yıllarda kadın kolları ve İl Genel Meclisi kadrosunda yer alan Semiha EKİNCİ ve Şadiye ÖZTÜRK’ün yükselen trendleri gözlerden kaçmıyor.

Etkin bu iki kadın siyasetçi, Ak Partinin “hanım ağaları” olarak bilinirken, siyasette önleri açık olan bu iki “hanım ağanın” ticarette de etkin olup olmadıkları merak ediliyor.

Özellikle Semiha Ekinci ve Şadiye Öztürk’ün, şehirde kalan öğrenciler için “ev yemekleri” tarzı bir işletmede başarı gösterecekleri vurgulanıyor.

Hatta şehrimizde binlerce öğrencinin olduğu varsayılırsa, “cafe işletmeciliği”nin de  yapılabileceği dile getiriliyor.

Rektör ve rektör yardımcısı Hüseyin Yılmaz’ın bu konuda yardımcı olabilecekleri belirtilirken, “siyaset, ticaret ve eğitim” üçlüsünün görülebileceği ifade ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda