Ak Parti`ye Huruç Harekatı mı?

Ak Parti`ye Huruç Harekatı mı?

Sivas Ak Parti teşkilatı uzun zamandır kaynıyor. Kamuoyuna yansımayan pek çok huruç harekâtı gerçekleştirilirken, oyun içinde pek çok oyunun sergilendiği partide, aktörlerin bir birileri ile olan ilginç bağlantıları da dikkat çekiyor.

Sivas Ak Parti teşkilatı uzun zamandır kaynıyor. Kamuoyuna yansımayan pek çok huruç harekâtı gerçekleştirilirken, oyun içinde pek çok oyunun sergilendiği partide, aktörlerin bir birileri ile olan ilginç bağlantıları da dikkat çekiyor.

 Sivas yerel siyasi manada adeta kaynıyor. Ak Parti teşkilatı içerisinde önemli bir ağırlığı olan Hilmi BİLGİN’in, partiyi kendi kafasına göre dizayn etme girişimleri olduğu iddia ediliyor. Ülfet Hukuk ekibi içersinde aktif olan BİLGİN’in siyasi ve yerel duruşu pek bilinmiyor. Baro başkanlığndan vekilliğe uzanan usta bir yol izlediği bilinen BİLGİN’in, önüne çıkan bütün siyasi kişileri de berteraf ederek önünü açtığı parti kaynaklarınca dile getiriliyor.

Normal zamanda Osman YILDIRIM ile bir bağlantısı olmadı sanılan BİLGİN’in Osman YILDIRIM ile de iyi ilişkiler içinde olduğu kamuoyunca dillendiriliyor.

Ülfet Hukuk Derneği’nin nasıl ve kimler tarafından ne amaçla kurulduğu bilinirken, bu ekip içerisinden Meclis yoluna tırmanan BİLGİN’in şehri dizayn etmedeki amacı ise sorgulanıyor.

Sosyal Demokrat kişiliği ile bilinen STSO Başkanı Osman YILDIRIM’ın Ak Partili olmamasına rağmen, Ak Parti ile ilgili her türlü çalışmada adının neden geçtiği ise bir başka muamma olarak duruyor.

Özellikle Habip SOLUK ile yakın dostluğu bilinen YILDIRIM’ın, SOLUK’u Meclise taşıma temel amacı doğrultusunda bu tür manevralardan geri durmadığı ifade ediliyor.

Üstün bir zeka ve siyasi bir deha olarak bilinen YILDIRIM’ın profilinin iyi analiz edilmesi gerektiği dile getiren pek çok oda üyesi, Abdüllatif ŞENER zamanında maddi gücüne Yıldırım’ın güç kattığını belirtiyorlar.

Hatta Abdüllatif ŞENER’in Ak Parti’den kopuşunda YILDIRIM’ın da payının olduğu dillendiriliyor.

CHP Genel Başkanı Deniz BAYKAL’ın Sivas ziyareti esnasında YILDIRIM’ın Şener ile Baykal’ı aynı yemekte bir araya getirip ortamı sıcaklaştırdığı ve peşi sıra Ankara’ya dönen BAYKAL’ın Cumhurbaşkanı olarak ŞENER’i görmek isteriz türü beyanının dikkatlice irdelenmesi gerektiği vurgulanıyor.

Osman YILDIRIM, Hilmi BİLGİN, Murat TORAMAN, Şadiye ÖZTÜRK, Ahmet KUZU, Ahmet ÖZAYDIN, Habip SOLUK gibi isimlerin önümüzdeki seçimlerde önlerinin açılması için Ak Parti il yönetiminde bir zafiyet var algısını yerleştirmek için önemli gayretler ve görüşmeler içerisinde oldukları iddia ediliyor.

Bakan İsmet YILMAZ ve Ziya ŞAHİN’e karşı ara ara baş gösteren ve bazı sivil toplum birliktelilerinin de dahili ile yürüyen muhalif beyanat ve görüşmelerin 13 Şubat İl Kongresi dengelerini değiştirmek olduğu biliniyor.

Milletvekilliği listesine girme şanslarını kaybeden Hilmi BİLGİN, Murat TORAMAN, Şadiye ÖZTÜRK ve Ahmet KUZU’nun, İl Başkanını değiştirme amaçlarının altında bu algının yattığı iddia ediliyor.

Seçimin en akıllı hareket edeni olarak kamuoyunda bilinen ve YILDIRIM’ın adayı olarak dillendirilen Habip SOLUK’un ise, Binali YILDIRIM faktörüne bel bağladığı bilinen bir gerçek.

Zara ve Suşehri lobisinin ortak adayı olma amacı da taşıyan SOLUK’un, Osman YILDIRIM ile yakın olmasının adaylık şansını zora sokabileceği dillendiriliyor.

Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ’ın şehirdeki siyasi itibarını zedelemeye yönelik huruç harekatından ise Bakan YILMAZ’ın haberinin tam anlamıyla olmadığı sanılıyor. Ziya ŞAHİN ve Bakan YILMAZ’ın Sivas kamuoyundaki olumlu itibarları nedeniyle bu ve benzeri huruç harekatlarının başarısızlıklarla sonuçlandığı ve 13 Şubat Kongrede Ziya ŞAHİN’in ipi göğüsleyeceği siyasi analistlerce dile getiriliyor.