Tarih: 18.02.2023 20:28

ALAN DIŞINDAN ATANANLAR İSTİFA EDEBİLİR!

Facebook Twitter Linked-in

STHM ÖZEL HABER

Karabük Üniversitesi MİMARLIK Fakültesi Dekanlığına atanan, İlahiyat profesörünün istifası gündemdeyken, gözler C.Üniversitesi'ne çevrildi. C.Üniversitesinde de bazı fakültelerde alan dışından dekan ve dekan vekili olduğu haberleri uzun zamandır bilinirken, buralarda da böyle bir uygulamanın olup olmayacağı merak ediliyor.

Deprem felaketi akabinde baş gösteren liyakat tartışması gündemde yer alırken, alan dışında görev yapan idarecilerin de istifa mekanizmasını kullanıp kullanmayacakları önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak.

C.Üniversitesi Rektörü Alim YILDIZ'ın, deprem sonrası duygusal bir muhasebe içerisine girdiği ve tıpkı KARABÜK Üniversitesinde olduğu gibi kendi üniversitesinde de alan dışında görev yürütenlerin istifasını isteyebileceği yorumlanıyor.

Bilindiği üzere Eğitim Fakültesi dekanlığını 6 yıldır İlahiyatçı Ali AKSU yürütmekte idi. Fakültede eğitim alanında bir profesör olmasına rağmen, AKSU'nun yönetici olduğu bilinirken, benzer örneklerin de olduğu vurgulanıyor.

Üniversitenin yeni fakültelerinden biri olan HUKUK FAKÜLTESİ dekan vekilliğini ise yine İLAHİYAT kökenli ALİ TAŞKIN'ın yaptığı biliniyor. Aynı zamanda ÖSYM koordinatörü de olan TAŞKIN' ın da, ek görevlerden ayrılabileceği konuşuluyor.

İletişim Fakültesi Dekan vekilliğine ise yine Rektör yardımcısı İlahiyatçı Ünal KILIÇ'ın baktığı öğrenildi. Mimarlık ve Güzel Sanatlar Dekan vekilliğine ise matematik profesörü Prof. Dr. Baki KESKİN bakarken,Turizm Fakültesi dekan vekilliğine ise coğrafyacı Prof. Dr.Hakan KOÇ'un baktığı biliniyor.

Rektör YILDIZ'ın, önümüzdeki günlerde yapacağı toplantılarda, alan dışında görev yapan isimlerin istifasını isteyip istemeyeceği merak ediliyor.

 

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —