ALIN SİZE ÇÖZÜM!

ALIN SİZE ÇÖZÜM!

Eski Belediyeci TACETTİN KEPENEK, şehrin su sorununu bilimsel verilerle ortaya koydu. KEPENEK, iyi bir çalışma ile 3 ay içerisinde şehrin su sorunu çözülür dedi...

SPHM ÖZEL HABER

SİVAS, şuan büyük bir su sorunu ile karşı karşıya gelirken, eski Belediye Yöneticisi Tacettin KEPENEK'ten bilimsel bir rapor yayınlandı. ŞEHRİN her zerresini aşama aşama bilip bunu haritalandıran KEPENEK,SİVAS'ın aslında imkanları olan bir şehir olduğunu lakin yönetilemdiğini vurguladı.

PUSAT Özen barajından su getirilmesinin planlandığı lakın, bunun 2 yıl sürebileceğine vurgu yapan Tacettin KEPENEK, acil bir çözüm olarak  PUSAT'tan HANZAR KÖYÜ önünde sulama hattı olduğu ve bu hattın kullanılarak BEYPINAR'dan 4 EYLÜL Barajına bu suyun taşınmasının mümkün olduğunu söyledi. Bu hattın 11 Km.bir uzunlukta olduğu ve bunun hayata geçmesinin de mümkün olduğunu söyledi. 

Eski Belediye Yöneticisi SİBESKİ MÜDÜRÜ Tacettin KEPENEK, acil çözümden sonra PUSAT'a ana hattın çekilerek şehrin uzun vadeli su sorununun çözümünün mümkün olduğunu söyledi.

Buna ilaveten TAVRA HAVZASININ dokusuyla da oynamadan mevcut durumun iyileştirilerek şehrin su ihtiyacının devamının buradan sağlanmasının mecbur olduğunu da ifade eden KEPENEK, YÜZDE 49 larda olan kayıp kaçaklar için de ekipler kurarak SİVAS'ın uzun yıllara yayılan su sorununun çözülmesinin pekala mümkün olduğunu söyledi.



Anahtar Kelimeler: ÇÖZÜM!