Tarih: 28.07.2019 00:25

ALKIŞLANACAK Gelişme!

Facebook Twitter Linked-in

SPHM ÖZEL HABER

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI´nın üzerinde çalıştığı KURS sistemi, özellikle SİVAS´ı yakından ilgilendiriyor.MART ayından itibaren bakanlığın DYK üzerinde çalıştığı ve pek çok suistimalden dolayı kurslara yeni düzenlemeler getirmeye başlayacağı öğrenildi.

Ortaöğretimde dershanelerin kapanmasından sonra uygulanmaya konulan Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilgili de yeniğ eğitim öğretim döneminde düzenlemenin hayata geçeceği öğrenildi.BAKANLIĞIN, üzerinde çalıştığı sisteme göre öğretmenler DYK kursu vermek için eğitim alacak. Öte yandan hiç bir öğretmen kendi okulunda kurs veremeyecek. Başka okullarda bu kursları verecek.Bu kurslar için de kaynak kitap, materyal vb. araç gereçler hazırlanacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI´nın bu uygulamasının özellikle SİVAS´ta işe yarayacağı belirtiliyor. Pek çok okul idarecisinin kursları titizlikle yapmadığı ve bu vesileyle başarının da gerilerde olduğu vurgulanıyor.

Okul idarecilerinin nemelazımcılığı ve üstün körü eğitim öğretim anlayışı nedeniyle SİVAS´ın 59´uncu sırada olduğu vurgulanırken, başarılı idarecilerin ödüllendirilmesi gerektiği, başarısızların ise bu şehre kambur olmalarına müsaade edilmemesi bekleniyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —