FORMASYON KALDIRILDI!

FORMASYON KALDIRILDI!

1997´li yıllardan başlayarak?tornacı, veteriner, tesviyeci, zoolog, jeolog,makinacı, demirci, madenci,işletmeci, iktisatçı, ziraatçi, inşatçı vb.? dallarda Üniversite bitirip birkaç aylık formasyon ile öğretmen yapılan bir dönemde, eğitimin felsefesini bi

Eğitim Fakültesi Mezunu Öğretmenlerce ?eğitmen? diye tabir edilen, alan dışından alınanlar artık öğretmen olamayacak.

MİLLİ EĞİTİM BAKANI Prof. Dr.Ziya SELÇUK´un ?Eğitim Fakültesi Mezunu? olmayanların öğretmen olarak alınmayacağı açıklaması eğitim camiasında sevinçle karşılandı. Alanları olmadığı halde 1997 yılından itibaren büyük bir yanlış ile birkaç aylık formasyon ile öğretmen yapılan pek çok insanın eğitimi katlettiği biliniyor.

Öğretmenlik felsefesini bilmeyen bu alanların, çocukları DERSANELERE, ÖZEL DERSLERE, TEST VE TÜM DERSLER? mantığına yönlendirerek birkaç nesli heba ettikleri eğitimcilerce vurgulanıyor.

Uzman eğitimciler ?eğitimde kalkınma ve gelişme için mutlaka ama mutlaka devletin alan dışından öğretmen yapılanlara ERKEN EMEKLİLİK türü bir uygulama yapıp, emekliye ayırması durumunda, eğitim adına büyük bir devrim olacağını dile getiriyorlar.

Bir diğer garabet ise alan dışından atananların okullarda idareci olması olarak kayıtlara geçiyor. Okullarda idareci olan alan dışı pek çok insanın da eğitimi tamamen felç ettiği ifade ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Alkışlanacak Karar
yusuf58
12.06.2019 09:04:45
Çok yerinde bir karar , fen edebiyat mezunlarının bile öğretmen olarak atanması yanlıştı, diğer bölümleri hiç saymamak gerek. Fen edebiyat puanları eğitimden çok düşükken ve akademik yönü olan bir eğitim alırlarken bir nevi hülle ile öğretmen oluyorlardı sonra da öğretmenlik yapmakta ne var biz ne eğitimler alıyoruz diye gereksiz hava atanlara çok şahit oldum. madem aldığınız eğitim öğretmenlik üstü !!! o halde o eğitimin hakkını verin akademik çalışmaya yönelin.popülist politikalara kurban edilmeyecek kadar kıymetsiz değil eğitim ve eğitim camiası. ne yazık ki günümüzde de en sahipsiz meslek öğretmenlik