Tarih: 16.12.2015 14:34

Allah Akıl Fikir Versin

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas Müftülüğü, Buruciye Medresesini alır almaz girişlere yardım sandığı ekledi. Camilerde, Kuran Kurslarında yardım toplama alışkanlığını burada da sürdürme niyetinde olan Müftülüğün, Medeniyet hayali ve aşkı ile ne denli ünsiyet kurduğu merak ediliyor.

Kuran ilmi ve Hz. Peygamberin ahlakını insanlara güzel bir şekilde anlatmak varken, genelde bağış toplama ve insanları Cennet ve Cehennem arasına sıkıştırdığı için eleştiri alan Müftülük camiasının,cihanşümul bir entelektüel felsefeyi ne zaman benimseyeceği merak ediliyor.

Bir çok personeli olmasına rağmen, halka inemeyen halkın sorunlarına doyurucu cevap vermede örnek olamayan Müftülük camiasının, boş bıraktığı bu yeri ise, dini konuda yeterli olmayan yan etmenler tamamlıyor.

Televizyon ve gazetelerde, İslamiyetin inceliğini anlatarak halkı bilinçlendirmesi gereken Müftülüğün,bunu yeterince yapamaması eleştiriliyor. Müftülük yerine başkaca isimlerin dini sohbet ettikleri ve bunların da, halkı ne oranda bilgilendirdikleri sorgulanıyor.

Şehrin göbeğindeki Buruciye Medresesi içine yerleştirilen bağış kutularının, tamamen zihinsel bir çürümenin ve kendini yenileyememenin bir ürünü olduğuna vurgu yapan aydınlar,biran önce bu garabete son verilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Sivas Müftülüğünün, bağış odaklı hatırlanmak yerine, Medeniyet hayali ve aşkı ile ne zaman donanacağı merak ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —