Allah Akıl Fikir Versin

Allah Akıl Fikir Versin

Buruciye Medresesi´ni alan Müftülük eski alışkanlıklarını burada da gösterdi. Medreseye ?Yardım Sandığı? yerleştiren Müftülük bağış istiyor. Bu düşünsel kirlilik ve hoyratlığa kimin dur diyeceği ise merak ediliyor.

 

Sivas Müftülüğü, Buruciye Medresesini alır almaz girişlere yardım sandığı ekledi. Camilerde, Kuran Kurslarında yardım toplama alışkanlığını burada da sürdürme niyetinde olan Müftülüğün, Medeniyet hayali ve aşkı ile ne denli ünsiyet kurduğu merak ediliyor.

Kuran ilmi ve Hz. Peygamberin ahlakını insanlara güzel bir şekilde anlatmak varken, genelde bağış toplama ve insanları Cennet ve Cehennem arasına sıkıştırdığı için eleştiri alan Müftülük camiasının,cihanşümul bir entelektüel felsefeyi ne zaman benimseyeceği merak ediliyor.

Bir çok personeli olmasına rağmen, halka inemeyen halkın sorunlarına doyurucu cevap vermede örnek olamayan Müftülük camiasının, boş bıraktığı bu yeri ise, dini konuda yeterli olmayan yan etmenler tamamlıyor.

Televizyon ve gazetelerde, İslamiyetin inceliğini anlatarak halkı bilinçlendirmesi gereken Müftülüğün,bunu yeterince yapamaması eleştiriliyor. Müftülük yerine başkaca isimlerin dini sohbet ettikleri ve bunların da, halkı ne oranda bilgilendirdikleri sorgulanıyor.

Şehrin göbeğindeki Buruciye Medresesi içine yerleştirilen bağış kutularının, tamamen zihinsel bir çürümenin ve kendini yenileyememenin bir ürünü olduğuna vurgu yapan aydınlar,biran önce bu garabete son verilmesi gerektiğini dile getiriyorlar.

Sivas Müftülüğünün, bağış odaklı hatırlanmak yerine, Medeniyet hayali ve aşkı ile ne zaman donanacağı merak ediliyor.



Anahtar Kelimeler: Allah Akıl Fikir Versin
İbrahim58
16.12.2015 23:49:50
Türkiye Cumhuriyeti Diyanet Vakfına Toplanan Paraların Hesabı Sorulmalı, Diyanet Vakfına Yapılan Bağışların Nerede Kullanıldığı Takip Edilmeli, Diyanet ve Sivas Müftülüğü Şeffaf Bir Biçimde Toplanan Yardımları ve Harcamaları Sitesinde Halka Açmalıdır.. Ayrıca; Cuma Namazları Vesile Edinilerek Camiiler Diyanet Vakfına Para Toplama Merkezi Olmaktan da Kurtarılmalıdır..

tolga
18.12.2015 02:05:29
bakalım yarın cuma, müftü bey, hutbeye teşrif edecekmi, yoksa yine rasgele biri mikrofonumu kapıp ileri gerimi konuşacak, konuşmayıda beceremiyorlar, müslümanlar sürekli eleştiriliyor, sürekli olumsuzluklar ön planda, hiçmi güzellik olmaz islamda, adam camiye gelmiş , ibadete gelmiş kötü bişeymi yapmış, neden biraz olumlu konuşulmaz anlayamıyoruz, insanları camiden soğutur bunlar,sivas bu konudada sahipsiz,,

sedat
18.12.2015 02:29:41
CAMİLERDE BİR OKADAR SAHİPSİZ, GİDİN GÖRÜN MÜEZZİN OTURMA YERLERİ KAHVEHANEYE DÖNMÜŞ GÜRÜLTÜDEN HOCANIN SESİ DUYULMUYOR ADETA,ÖNÜNE GELEN MİKROFONU ALIYOR MÜEZZİNLİK YAPMAYA ÇALIŞIYOR EZAN OKUMAYA ÇALIŞIYOR, ÇOK KOMİK DURUMLAR ARTAYA ÇIKIYOR, SAHİBİ , BAKANI EDENİ YOKMU CAMİLERİN MERAK EDİYOR SİVASLILAR,

sefilix
19.12.2015 12:30:08
ibrahim bey biz güveniyoruz toplanan paraların heba edilmediğini düşünüyoruzm. ben tamam geçen sene diyanet sayıştay raporlarına cevap veremedi. ama ne dediler seneye o açığın nerden geldiğini paranın nereye harcandığını söyleriz dedi. abdestli namazlı adamlar bu kadar şüphelenmeyin. para toplamaya gelince tabiki de toplanacak. hatta ben daha cazip bir teklif sunuyorum. ekstra mahalle sakinleri mahallelerindeki camilerin giderini karşılasın. hep devletten beklememek lazım. mesela geçen bir yazı okudum camilerde tasarruf yapmaya başlamışlar. alanları küçülterek ısnma sorununu ortadan kaldırıyorlarmış. zaten cemaat az geliyor her tarafı ısıtarak israf yapmayalım diye düşünmüşler. helal olsun adamlar bizi düşünüyor. israf haramdır tabi ki de. ama bence yöneticilerimizin bu teklifi düşünmesini istiyorum. mahalleli camileri için aidat ödesin. ha birde kışın tasarruf tedbirleri anlamında birbine yakın olan camiler özellikle sabah ve yatsı namazlarında cemaati en merkezi ve sıcak olan camiye yönlendirsin. imamlarda öğretmenler gibi namaz ücreti alsın. kıldırdığı rekat kadar ücrete tabi olsun. ne diyorum ben ya bu fazla oldu saçma oldu. ama fikir fikirdir. neyse Allah hayırlarımızı kabul etsin. ne verirsen elinle o da gider seninle.

Muzaffer ERKUŞ
21.12.2015 10:02:35
Geçen bir ilçe müftüsünün makam arabasını gördüm.(Bakın sıradan bir ilçe müftülüğü saltanata bakın) Sıfır kilometre bir volkswaven. Saltanat din tüccarlarının. Bu değirmenin suyu asgari ücretle çalışıp, cebindeki 10 TL´nin 5 TL´sini cuma günleri toplanan bağış kutusuna atanlardan geliyor. Birileri akşama kadar anası ağlayarak çalışıyor, birileri bu kazancı saltanat için kullanıyor. O Din adamlarına diyorum ki Ahiret te var unutmayın. Tabi benim inancıma göre.