Tarih: 14.02.2015 21:29

Allah Akıl Fikir Versin!

Facebook Twitter Linked-in

Sivas Belediyesi’nin irfani bilgelik, entelektüel duyarlılık ve medeniyet bilincinden yoksun adımı hayretle karşılandı. 14 Şubat Sevgililer gününe karşı güya Peygamberimizi anan etkinliğin hangi akılla yapıldığı bilinmiyor. Âlemlere Rahmet olan Yüce Peygamberin, popüler kültürün ve kapitalist tüketimin bir aracı olarak kurgulanan 14 Şubatı güya telin maksatlı anılması tepki çekti.

 Sivas Belediyesi’nin gerçekleştirdiği ve Peygamberimizi anma maksatlı “Sevgililer sevgilisi” isimli programı tepki çekti. Sevgililer gününe nazire maksatlı organize edilen bu gecenin, tam bir akıl ve izan tutulması olduğu dile getiriliyor.

Sevgililer Günü gibi bireysel etkinliklerle, neden Peygamber sevgisinin karşılaştırıldığı anlaşılamadı. Popüler kültürün ve kapitalist baronların tüketimi tetiklemek için icad ettikleri bu güne, Peygamberi anma ile karşılık verilmesi eleştiri aldı.

Belediye içerisinde bunu tertip edenin Ahmet ÖZAYDIN olduğu bilgisine ulaşılırken, ÖZAYDIN’ın dini duyarlılığı ve irfani birikimi de sorgulanmaya başladı.

Sevgililer Gününün kadın erkek ilişkisine dayalı bir anlam olduğu ve bireysellik taşıdığını ifade eden aydınlar, Peygamberin popüler bir bireysellikle anımsanmayacağı ve onun Alemlere Rahmet olarak gönderilen müstesna bir Peygamber olduğunu belirttiler.

14 Şubatı güya reddeder mahiyette Peygamberi anma günü gerçekleştiren Belediye’nin, farkında olmadan bu gününün anlamın yücelttiği ve nerdeyse Peygamberimiz ile yarışır hale getirdiği görüşleri vurgulandı.

Peygamberimizi anma etkinliğinin 14 Şubat yerine başka zamanda yapılmasın en doğru bir karar olacağı vurgulanırken, özellikle bu güne denk getirilmesinin tam bir cehalet örneği olduğu dile getirildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —