Tarih: 09.05.2016 20:02

Allah´a Emanet Ol, Ali Abi!

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas´ın KUTUP YILDIZI Ali Şahin CANOZAN sonsuzluğa yürüdü. Sivas´ın kültür ışığı olan şehir ve ülke kültürü için bir ömür harcayan CANOZAN hakka yürüdü.

Binlerce öğrencinin yetişmesine ağabeylik eden, maddi ve manevi olarak nice güzel çalışmaya imza atan Ali Şahin CANOZAN, şehirde açık sözlülüğü ve memleket aşkı ile bilinip seviliyordu.

Gerek üniversitede, gerek şehirde pek çok akademisyen, kültür insanı, öğrenci ve devlet adamının olgunlaşıp memleket hizmetine girmesinde emeği olan CANOZAN, ayrıca iflah olmaz bir türkü sevdalısıydı.

Hoş sohbeti, televizyon programları ve köşe yazarlığı yanı sıra, duygusal iç dünyası zengin nadir bir insan olan CANOZAN, Sivas´ta birkaç kuşağın hayatı tanımasına da yardımcı oldu.

Hiçbir makama, paraya, mevkiye boyun eğmeyen, sözünü ok gibi dosdoğru söyleyen CANOZAN hakkında pek çok yazı ve kitap yayınlandı.

Uzun süren rahatsızlığına yenik düşen CANOZAN, Ulu Camiinde kalabalık bir topluluğun kıldığı cenaze namazı ardından ebedi istinatgahına nakledildi.

Onun yanından ayırmadığı defterinin 33.sayfasında ?Şol cennetin ırmakları şiiri ile 99. Sayfasında kayıtlı ?Gel gör beni aşk neyledi şiirleri? öksüz kaldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —