Altınyayla Haber Okurlarla Buluştu

Altınyayla Haber Okurlarla Buluştu

Sivas basın dünyasına yeni bir soluk katıldı. Altınyayla İlçesinin de bir gazetesi oldu. Haftalık olarak okurlarla buluşacak olan gazetenin ilk sayısı çıktı.

 

Düğünleri ile, yemekleri ile, el değmemiş ve değişime uğramamış kültürel dokusu ile ender ilçelerden biri olan Altınyayla, artık basın hayatında da yerini alacak. Sivas´ın Muzaffer SARISÖZEN´i olarak tanınan ve sevilen Bekir GÜZELDAĞ´ın imtiyaz sahipliği, Genel Yayın Yönetmenliğini Osman KANDİL´in, Yazi İşleri Müdürlüğünü ise Ramazan DEMİR´in yaptığı gazete ilk sayısı ile beğeni topladı.

Kültür, sanat, araştırma ve siyasi içeriği ile dikkatlerden kaçmayan gazetede epey de bir köşe yazarı bulunmakta.

Altınyayla, Deliilyas, Kaleköy ve SARİSSA gibi önemli köşe taşları ve değerleri bulunan ilçe,basın yolu ile de bu değerlerini tanıtmayı amaçlıyor.

?Celaloğlan, Hastanenin kapısına kar doldu, Bir Ay Doğar ilk akşamdan geceden, Kadriye´nin ağıdı? gibi önemli türküler başta olmak üzere, pek çok ağıdın, maninin otağı olan ALTINYAYLA VE ŞARKIŞLA kültürü, bu vesileyle tanıtılmaya devam edecek.

Özgün bir yer, saygın bir yayın hayatı benimseme düsturu ile yola çıkan ekip, hem Altınyayla hem de SİVAS kültür ve yazı hayatına önemli katkılar sunmayı hedefliyor.

Hafta da bir okurlarla buluşacak olan Altınyayla Haber, yörede dağıtılması yanı sıra Sivas merkezde de okurlara ulaştırılıyor.

 



refik güleç
14.01.2016 21:55:18
tek kelimeyle emeklerinize saglık yolunuz açık olsun...