ALTINYAYLA HALKI TEPKİLİ!

ALTINYAYLA HALKI TEPKİLİ!

KADEŞ ANLAŞMASININ yazıldığı yer olan SARİSSA'ya peyzaj çalışması yapılacağı 2021 yılında kamuoyuna ilan edilmişti. Uzmanlar pek çok yerinde hala kazı yapılmamışken, bu PEYZAJ projesinin SARİSSA'yı bitireceğini belirtiyorlar.

StHM ÖZEL HABER

SARİSSA antik kenti bir oldu bitti ile sessizlige gömülmüşken, 1990'lı yıllarda başlayan ve yaklaşık 15 yıl süren kazı çalışmalarının sonlandırılıp beklemeye alınması kamuyunca takip ediliyor. Kazı ekibinin KAYALIPINAR'da kazı yaptığı bilinirken, son demde KAYALIPINAR'ın yeni bir ekip tarafından devralınıp kazı çalışmalarının devam ettiği biliniyor.

SARİSSA ANTİK kentinden kazılar durmuşken, geçtiğimiz dönemin yetkilisi Salih AYHAN'ın "ANİMASYON"mantığı ile peyzaj çalışması yapıp alanı düzenlemek istemesi konunun uzmanlarınca tepki çekmişti.

AYHAN'ın SARİSSA ver SUPPİTASU'nun ifade ettiği değeri bilmediğine vurgu yapan araştırmacılar, SARİSSA'nın hala pek çok alanında kazı yapılması gerekirken, bu kazı çalışmalarını başlatacak girişimlerde bulunmak yerine, PEYZAJ çalışması ile bu alanı körelteceği yorumlarının yapılmasına neden olmuştu.

Görevi sırasında Hitit Gölü SUPPİTASSU'ya da gidip orası hakkında araştırmacılarca bir çalışma başlatmayan AYHAN'ın, sadece görevlileri gönderip resim çektirip sosyal medyada paylaşması ise tepki çekip konunun derinliğine nufuz edemediğinden eleştirilmişti...

Araştırmacılar, Vali ŞİMŞEK'in atıl halde bırakılan SARİSSA için aynen KAYALIPINAR'da olduğu gibi yeniden kazı çalışmaları için girişimde bulunması gerektiğini ifade ediyorlar.



Anahtar Kelimeler: ALTINYAYLA HALKI TEPKİLİ!