ANNE EĞİTİMİ NEREDE?

ANNE EĞİTİMİ NEREDE?

Leyla UÇAN Yazdı...

ANNE EĞİTİMİ NEREDE

Aile kavramının en yüksek olduğu toplumda yaşıyoruz. Çocukların eğitimi 0 ve 4 yaşına kadar ailede başlar. Baba işi gereği 8 saat dışarıda çocuğuna ayırdığı zaman bir saati geçmez. Burada anneye çok iş düşüyor. Eğitimli bir nesil yetiştirmek eğitimli Bir anneden geçer. Nüfusun %49.9'u kadın %50.1'i erkek Türkiye'de 2.8 Milyon kadın okuma yazma bilmiyor, 29 OECD ülkeleri içinde sondan üçüncü sırada yer alıyor. Her ne kadar okuma yazma seferberliği başlatılsa da yetersiz kaldı. Eğitim sadece alfabeyi öğrenmekle bitmez.

İl ve ilçe genelinde Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından kadınların eğitimine katkıda bulunacak aile, çocuk eğitimi, sosyal yaşam, ilk yardım ve trafik eğitimi verilmeli. Eğitimli bir anne çocuğunu yetiştirirken temel kurallar olan saygı, sevgi, toplu yaşam alanlarında uyması gereken düzeni öğretmesi gerekir. 4 yaşından itibaren çocuklarımızın kreş ve anaokulunda eğitimini başlatırız.

Anne ve babasından temel bilgilerini alan çocuk hayata önde başlar. Sokakta arabayla ya da çocuğunuzla yürürken Trafik ışıklarını öğretebiliriz. Çocuk servisi ile giderken servis şoförünün yaptığı hatasında uyarabilmeli, babasını ve annesini uyarabilmeli, 4 yaşındaki benim torunum çok güzel yapıyor bunu. Eğitimli çocuklarımızın olmasını istiyorsak önce annenin eğitiminden başlamamız gerekli. Geleceğimiz çocuklarımıza emanet çocuklarda annelere emanet.



Anahtar Kelimeler: EĞİTİMİ NEREDE?