Annemin Günlükleri!

Annemin Günlükleri!

Elenora BALCİS Yazdı...

ANNEMİN GÜNLÜKLERİ XVI

21 TEMMUZ 1958 İSTANBUL

TANRIM günler çok hızlı geçiyor. GALATA her gün dolup dolup taşıyor. ÇORBACIDA 4 gün, TERZİDE 2 gün çalışıyorum. TANRI esenlik versin DERVİŞ EFENDİ, Terzide çalışmama müsaade etti.

TERZİ MADAM Tİ´nin terzi mekanı dolup dolup taşmakta. İSTANBUL´da muhiti olan zengin insanların uğrak yeri. Madam Tİ çok kazanıyor.RUMLAR ağırlıklı müşterisi?

KUMAŞLAR Avrupa´dan geliyor.MADAM Tİ, çok değişik bir madam. Hem Müşvik, hem korkutucu. ZENGİN bir tiyatrocuya prova esnasında bir iğne kazası nedeniyle,bir çalışanı odasında dövdüğünü gördüm bugün. Çok irkildim?

Parmakları yüzüklerle dolu. KOLYELERİNE paha biçilmez?

Çay kahve ve yemek ikramı için mutfakta 3 kişi çalışıyor. Gelenler zengin insanlar.Ben işimde titiz olduğum için ses çıkarmıyor beni taltif ediyor.

Hak ettiğimi fazlasıyla veriyor. GİZEMLİ bir MADAM. Özel konukları ile çelik kapıyı kapatıp konuşuyor. Burada dikilen elbiseler, İSTANBUL´da dillere destan oluyor. Hatta AVRUPAYA kadar gönderiliyor.

Akşam iş çıkışı MADAM Tİ´nin beni takip ettirdiğini fark ettim bugün. ÜRKTÜM biraz TANRIM?.

 (Not:Elenora BALCİS anne ve babası SUŞEHRİLİ olan bir RUM kökenli hemşehrimiz. YENİ ZELANDA´da yaşıyor. Sanat Tarihçi. ANNESİNİN İstanbul´da tuttuğu günlüklerinden bölümler göndermektedir.)

 

 

 

 



Anahtar Kelimeler: Annemin Günlükleri