ARAKAN´da İnsanlık Ölüyor!

ARAKAN´da İnsanlık Ölüyor!

Myanmar ordusu, Arakan vilayetinde 3 bin Müslümanı katletti.Evleri ateşe verdi, halkı sürgün etti. Birleşmiş Milletler başta olmak üzere bütün dünya katliamı seyrediyor.

SPHM ÖZEL HABER

BUDİST katiller, Arakanlı Müslümanları katlediyor. Bu çağda canlı yayın izler gibi bu cinayeti izleyen dünya ise sessizliğini korumaya devam ediyor. Petrol ve yer altı zenginliklerini elde etmek için dünyayı kana bulayan ABD ve Avrupa ülkeleri ise cinayeti görmezden gelmeye devam ediyor.

Myanmar´da 1982´de kabul edilen yasayla vatandaşlık haklarını kaybeden Arakanlı Müslümanlar ?devletsiz? sayılıyor. Birleşmiş Milletler (BM) tarafından ?eziyet gören dini azınlık? olarak kabul edilen Arakanlı Müslümanlar, hem şiddet olaylarına hem de yasal, ekonomik ve toplumsal ayrımcılığa maruz kalıyor.

Mazlum milletlerin tek umudu olan TÜRKİYE ise, hemen harekete geçip elinden geleni yapmaya çalıştığı biliniyor. Dışişleri Bakanlı kanalıyla zulmü engellemek için bütün yolları deneyen TÜRKİYE´nin bu girişiminin en kısa zamanda olumlu sonuçlanması bekleniyor.



Anahtar Kelimeler: ARAKAN İnsanlık Ölüyor