Arkası Gelmeli

Arkası Gelmeli

Kangal’da kurulumu tamamlanan Rüzgâr Enerjisi Santrali açıldı. Başta Kangal olmak üzere, Kardeşler Tepesi, Yağ Donduran Mevki ve Kulmaç Dağları eteklerinin de rüzgâr enerjisi bağlamında değerlendirilmesi bekleniyor. Sivas’ın rüzgarının paraya

Kangal’da kurulumu tamamlanan Rüzgâr Enerjisi Santrali açıldı. Başta Kangal olmak üzere, Kardeşler Tepesi, Yağ Donduran Mevki ve Kulmaç Dağları eteklerinin de rüzgâr enerjisi bağlamında değerlendirilmesi bekleniyor. Sivas’ın rüzgarının paraya çevrilebileceğinin ilk ispatı kamuoyunda olumlu bulundu...

 

Kangal’ın rüzgârı para etmeye başladı. Milli Savunma Bakanı hemşerimiz İsmet YILMAZ, "Bu tesis, 128 megawattlık kapasitesiyle Türkiye`nin en büyük santrallerinden birisidir. Bugün onun 3`te birini açıyoruz. İnşallah önümüzdeki yıl geri kalan bölümü de tamamlanacak. Yaklaşık 180 milyon avro yatırım bedeliyle tamamlanacak. Ve o zaman bu Kangal`ın nesi var denildiğinde, Kangal`ın rüzgarı da para ediyor diyeceğiz. İşte Gürün`den Kangal`a doğru esen, Kangal`dan Gürün`e doğru esen rüzgar da para ediyor diyeceğiz. Birinci bazda öngörülen üretimin 38 bin haneyi yani 150 bin nüfuslu bir kentimizin ihtiyaç duyduğu elektriği karşılayacaktır. Bu aynı zamanda yılda yaklaşık 55 bin ton karbon salınımı da önleyerek çevreninde kirlenmesini engelleyecektir" diye konuştu.
Sivas`ta, Kangal Rüzgar Enerjisi Santrali`nin açılışını gerçekleştiren Yılmaz, Türkiye`nin en büyük ihtiyacının enerji olduğunu söyledi.

Türkiye`nin öncelikli hedefinin enerjiyi çeşitlendirerek cari açığı düşürmek ve enerjide kendi kendine yeterli hale gelmek olduğunu ifade eden Yılmaz, gelişen Türkiye`nin en fazla enerjiye ihtiyaç duyduğuna dikkati çekerek şunları ifade etti:

"Enerji yoksa üretim yok, üretim yoksa büyüme yok. Enerji olmazsa hiçbir şey olmaz. Enerji günümüz dünyasının en stratejik alanlarından birisidir. Ortadoğu ateş çemberine dönmüşse her yerde kavga varsa Ortadoğu`nun enerji kaynağı olmasındandır. Eğer Ortadoğu enerji kaynağı olmasaydı bu kavgaların hiçbirisi yapılmazdı."



Anahtar Kelimeler: Pazartesi SİVAS POSTASInda