Tarih: 13.12.2018 20:14

KAR KIZILIRMAK KAPLICA

Facebook Twitter Linked-in

 

Bu zamana kadar gelmiş geçmiş bütün Belediye Başkanlarının Sivas adına az veya çok bir katkıda bulunduğu yorumları yapılırken, özellikle Sivas´ın son yıllardaki geriye gidişinin önüne geçilmesi ve artık ileriye doğru adım atılması gerektiği belirtiliyor.

Bu zamana kadar hemen her şeyde zarar eden Sivas´ın artık Kâr´a geçmesi gerektiği bir gercek olarak ortada duruyor. Sivas´ın en önemli 3 konunun Kızılırmak, Kaplıcalar ve ağır kış mevsimi geçiren memleketimizin Kar yağışından faydalanılması gerektiği vurgulanıyor.

Geçmiş dönemde Mısmılırmak kenarına yapılan Ak-Su Projesi´nin Sivas´a kattığı değer göz önüne alındığında, Türkiye´nin en büyük akarsuyuna sahip olan ilimizin Kızılırmak´tan faydalanamadığı görülüyor.

Adeta şehri ikiye ayıran Kızılırmak´ı en iyi şekilde değerlendirilmesinin akabinde hem şehir merkezi genişleyecek, hem de şuan da tek merkez olan ilimizde iki veya üç merkez haline getirildiğinde şehir merkezindeki yoğunlukta azaltılmış olacak.

Yine Kangal Balıklı Kaplıca, Sıcak Çermik ve Soğuk Çermik gibi önemli kaplıcalara sahip olan Sivas´ın yine bu olanaklardan gerektiği gibi faydalanamadığı görülüyor. Bu kaplıca merkezlerinde yapılacak yeni yatırımlarla birlikte hem ilimizde istihdam alanları açılmış olacak, hem de reklamının iyi yapılması halinde gerçek bir turistik mekânlar haline geleceklerdir.

Diğer taraftan Sivas´ın kış mevsimlerini ağır geçirdiği göz önüne alındığında, Türkiye´deki illerin birçoğundan daha fazla kar yağışının ilimizde olduğu biliniyor. İl Özel İdaresi eliyle Yıldız Dağı´na yapılan tesislerin haricinde bu kar yağışının ilimizde Kâr´a çevirecek yeni yatırımların yapılması gerekiyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —