HALIYI BOYNUZLAYANLAR!

HALIYI BOYNUZLAYANLAR!

Sivas´ın maruf simalarından Deli Mustafa Hoca, ölümünün ardından yıllar geçmesine rağmen hala unutulmadı. Doğru söyleme onurundan yoksun, Hak yiyip, hakka girip, insanları kandırıp dolandırdıktan sonra namaz kılmaya gidenlere ?halıyı boynuzluyorsunuz deme

SPHM

Sivas´ın tanınmış simalarından Mustafa Hoca hala sevgiyle anılmaya devam ediyor. Sıradışı kişiliği ile gönüllere taht kuran namı diğer Deli Mustafa Hoca, ilginç benzetme ve tespitleri ile unutulmuyor. Namaz kılıp dindar gözükerek haksızlık yapanlara ?halıyı boynuzluyorsunuz? diye çıkışması ise atasözü gibi hala kulaklarda.

Bir çok insanın yetişmesine önderlik etmiş olan Mustafa Hoca, nükteleri ile de unutulmuyor. Siyasi kişiliği bir yana herkesin gönlünde Deli Mustafa Hoca olarak bilinen Mustafa Hoca, kitaplarla yakınlığı ile de ilginçleşiyor.

Hak yiyen, yetimi kandıran, vefa göstermeyen, yalan söyleyen, insanları aldatanların namazda niyazda olmalarına da sert tepki gösteren Deli Mustafa Hoca, onlara ?halıyı boynuzlamayın boşuna oğlum? diye çıkışması ile de Sivaslıların gönlünde ayrı bir yer edindi.