Tarih: 10.11.2014 03:14

El Terazi, Göz Nizam

Facebook Twitter Linked-in

Tarihi eserlerin başucunda tanıtıcı levhaların olmadığı ender illerin başında gelen Sivas, sonunda bu yanlıştan kurtarıldı. Levhaların, eserlerin başına, üstün körü bir şekilde yerleştirilmesi tepki çekti. Silueti bozacak bir şeklide yerleştirilen levhaların, neden hemen kapının ötesine değil de yanına yerleştirildiği bilinmiyor. Vakıfların, bu özensizliğinin nedeni anlaşılamıyor.

 Sivas Vakıflar Müdürlüğü, şehirde tartışılmaya devam ediyor. Tarihi eserler hakkında yeterince titiz olmayan müdürlüğün, eser hakkında bilgi levhalarını geciktirerek yerleştirmesi tepki çekti.

Haber merkezimizin gündeme taşıdığı Şifaiye Medresesi içinde ki türbenin depo vari kullanılması tepki çekmişken, gelen turistlere bilgi verici levhaların da olmaması anlaşılamamıştı.

Şifaiye Medresesi ve Çifte Minareli Medrese önüne konulan levhaların neden hemen kapının önüne konduğu bilinmiyor. Birkaç metre öteye, özelliği az olan bir yere konularak ana görüntüyü bozmayacak bir tasarım şartken, hemen kapının dibine konulması Vakıflar Müdürlüğünün özensizliğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Kapının hemen yanı başına dikilen levaların görüntüyü bozup, siluet bütünlüğünü berelediğini ifade eden duyarlı insanlar, bunun birkaç metre öteye konulması durumunda siluetin kurtarılacağını ifade ediyorlar.

Sivas Vakıflar Müdürlüğü yetkililerinin bu levhaları yerleştirirlerken, kafalarını kaldırıp yukarı bakıp bakmadıkları ise merak ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —