Laf ile TOBB ETÜ Gemisi Yürür mü?

Laf ile TOBB ETÜ Gemisi Yürür mü?

Yıllardır TOBB ETÜ ve AVM´yi diline dolayan STSO Başkanı Osman YILDIRIM´ın 2016´ya gireceğimiz şu günlerde, aynı nakarat ile yine gündem olmaya çalışması komik bulunuyor.TUİK araştırmasına göre 2023 yılına kadar Sivas´ın nüfusunun azalıp neredeyse valisi

 

Yıllardır ODA Başkanlığı yapan ve kamuoyunun büyük bir kesimi tarafından eleştirilen Osman YILDIRIM,2016 ya gireceğimiz şu günlerde, diline yine TOBB ETÜ´yü doladı.Geçmiş yıllarda şehir için çalışma karnesi zayıf olan STSO Başkanı YILDIRIM´ın,gündemde kalmak için TOBB ETÜ´yü ısıtıp ısıtıp gündemde tutması ibret ve hayretle izleniyor.

TÜİK verilerine göre her daim göç veren iehrin soronları ile ilgilenmek yerine, seçimi kazankır kazanmaz pek çopk sözünü unutan Yıldırım´ın, daraldığı ger anda TOBB ETÜ ile gündeme gelme girişimi kamuoyu tarafından dikkatle not ediliyor.

Uzun zamandır Oda Başkanı olan YILDIRIM´a soruyoruz;

 

--Sivas için bugüne kadar ne yaptın?

--Hangi projeyi gerçekleştirdin?

--SİDEMİR konusunda neden sesin çıkmıyor?

--Şehrin TÜİK verilerine göre göç vermesini nasıl değerlendiriyorsun?

--TOBB ETÜ deki aşama neden ilerlemiyor?

--Ara ara TÜDEMSAŞ´ı neden gündeme getiriyorsun?

 -- Bir zamanlar karşı olduğunuz AVM için bu aralar gösterdiğiniz üstün çabanın amacı ne?

--Sivas göç vermeye devam ederken, TOBB ETÜ ve AVM harici bir planınız var mı?

--Hükümete sunacağınız somut Sivas projeleriniz nedir?

-STSO tarafından TÜİK´in öngördüğü nüfus azalması analiz edilmekte midir?

--STSO´nun 2023 vizyonuna hangi somut hazırlığı mevcuttur?..

 



Anahtar Kelimeler:
sefilix
23.12.2015 10:38:50
Burada biraz haksızlık ediliyor gibi geldi. Bu yazdıklarınız stk ların değil de sanki vekillerin ve siyasi otoritenin işi gibi. yani mesela yeni bir üniversite meselesi bu kararı alacak olan hükümet. girişimi yapan stk. baskı unusuru ancak bu kadar olunabiliyor demek ki? Hükümetimizde yapmıyorsa mutlaka bir plan program dahilinde yapmıyordu. sadece sivası değil ülke geneleini düşünüyor onlar. istanbula köprü havaalanı yaptılar her yere statlar yapılıyor yol yaptılar yol. sıra sivasada gelecek mutlaka. bir gün bizim buraya da gelecek yatırmlar. göçe gelince çok ayıp çok. insanların seyahat hürriyeti var. ülkemizin her yerinde iş bulup iş kurup çalışabilirler. Bu ekonomik darlıktan iş bulamamaktan değil aksine refahtan huzurdan olan göç. yoksa nasıl yüzde 70 oy çıkar. demek ki. memnuniyet yüksek. gerçi 2023 te vekil sayımız 4 e düşecek diyorlar bazılarını 5 ten ne gördük 4 olsa ne olur diyebilir. ama unutmayın bazen az olması çok olmasından iyidir. hep nüfusun düşmesi şehirdeki park yeri sorununa da çözüm işte. daha geniş daha ferah. Ben herkesten memnunum. Stak lardan da hükümetimizden de belediyemizden de. Allah razı olsun hepsinden.