Bir Kurum Daha Kapanıyor

Bir Kurum Daha Kapanıyor

Dikim Evi başta olmak üzere bir bir kapanan Devlet Kurumlarına SSK Hastanesi de ekleniyor. Yeni hastanenin sorunlarının giderilmesi sonrasında, SSK da tamamen kapatılıp oraya taşınacak.

 

Sivas hastane katliamını konuşuyor.

Başka şehirlerde hastane sayıları korunup veya artarken, SİVAS´ta hastaneler bir bir kapatılarak kapasiteleri düşürülüyor.

Deprem güçlendirmesi yapılan, şehrin göbeğinde pırıl pırıl bir hastane olan SSK, Aralık itibarıyla kapatılacak.

Haber merkezimizin ulaştığı bilgiler ise gerçeğin tam kendisi. Hastanenin kapanmasına yönelik yazının geldiği ve 150 civarında Kadın ve Çocuk için yatak kapasitesi bırakılacağı, Yeni Hastanenin sorunlarının bitmesi sonrasında, burasının da tamamen kapatılarak taşınacağı belirtiliyor.

Asıl ilginç ve korkutucu iddia ise şehirde dilden dile dolaşıyor.

Hastane birleştirmeleri sonrasında, SSK´nın yerinin TOKİ´den birilerinin şimdiden almayı planladıkları konuşuluyor.

SSK Hastanesinin neden merkezde bırakılmadığı ise merak ediliyor. Yeni Hastanenin orada, SSK´nın da merkezde işlev görmesinin en doğru olacağı bilinirken, birilerin ısrarla, sapasağlam hastaneyi taşımak istemesi anlaşılamıyor.



Anahtar Kelimeler:
Kazım can
26.11.2015 18:08:42
Buraya ek binalar yapıldı ve devletin parası harcandı yazık olacak tamamen çocuk hastanesi olarak hizmet verse yazık

Sağlığı Bilen
26.11.2015 21:02:19
Çocuk Sağlığı ve Rehabilitasyonu Merkezi olabilir

sefilix
26.11.2015 22:00:29
herkes yıkılacağını biliyordu. adamlar bu kadar oy aldı. demek ki destek tam gaz devam ediyor. idarecilerimizin bir bildiği vardır. yıkılsın bence. hem belli mi olur çok güzel bir alışveriş merkezi yapılabilir. şehrin en temel ihtiyacı avm. her yerde var bizde yok. tek hastane yeter sivas. daha öncede yazdım hızlı trenimiz geliyor maşallah. yozgat ankara ayğımızn dibinde olacak. ankaraya gider hastalarımız. adamlar koskoca hastane yaptı israf mı olsun.

Yusuf Kul
26.11.2015 22:19:07
bence burası türgev yurdu ve kredi yurdu olabilir.

demir
27.11.2015 10:23:34
Sivas´ı gevşek zeminli kızılırmak havzasına taşımak doğru değil. Bırakın SSK hastanesi kalsın. Ya da askeri hastanenin yıkılalarak yeni bir devlet hastanesi bu yükü ancak kaldırır. Sadece bir bölgeye yüklenerek o bölgede rant alanları oluşturmak ne etik, ne vicdani, nede şehrin gelişimi adına teknik bir durum değildir.

selim inan
27.11.2015 23:30:52
Mevcut ahvalimize bakınca; garabet mi desem, trajedi mi desem, dram mı desem, bir şeyler yaşıyoruz yaşamasına ama tarifi biraz zor işte. Hasbelkader bir devlet memuru bin lira rüşvet alırken yakalansa ve bu olay medyaya yer bulsa eyvah eyvah. O memur emin olun kamu ve halk nezdinde (fiziki olmasa da, belki o da olabilir) linç edilir, işten atılır, hatta bi güzel hapse de atılır. Yanlış anlaşılmasın, rüşveti haklı görmüyorum, 1 kuruşta rüşvet alıyorsa cezası neyse çeksin. Lakin devletin milyonlarını, önünü ardını düşünmeden saçma sapan işlerde, uyduruk yatırımlarda heba edenlere bırakın cezayı, tenkit edici bir laf bile yok. Nasıl bir ülke haline geldik anlamakta zorlanıyorum. Birkaç yıl içinde yıkılacağı bilinen bir binaya milyonlarca para harcayıp tadilat yapıyorsun, bu kadar sorumsuzluk olur mu? El cevap; elbette olur. Hızlı tren için yapılan köprü ayakları, nasıl ki bazı kişileri madden tatmin edemediği için güzergah değiştirilip bu köprü ayakları işe yaramaz hale getirilerek devletin milyonları bir çırpıda heba edilebiliyorsa, Büyük Otel yanındaki yere gecekondu misali dikilen ucube kafeye bir çırpıda ruhsat çıkabiliyorsa, Kızılırmak kenarı birileri için rant ovasına dönebiliyorsa her şey olur burada. Yiyin ağalar yiyin. Devir sizin devriniz. Lakin şunu unutmayın, hep rant olarak gördüğünüz o toprakların bir de altı var. Yediğiniz devlet parasında tüyü bitmemiş yetimin hakkı var ve bunun hesabı sizden sorulacak.

AGAC KAKAN
28.11.2015 19:46:33
hastaneler hakkında son bılgı.. 1-sıvas dh yetıskın acıl 4 aralık ıtıbarı ıle kapanıyor 2- cocuk acıl ve kadın dogum acıl kalıyor. 3-kadın dogum servısı ve cocuk servısı ssk da 4 ay daha hızmet verecek sonrasında oda COCUK acıl ıle beraber tasınacak 4-ssk hastanesı sadecE polıklınıkler kısmı suresı belırsız ??olmak uzere hızmet vermeye devam edecek 5-yenı hastane ıcler acısı cogu yogun bakım hızmet dısı onay kalıte kontrolden onay alamadı 6- sunan ıtıbarı ıle mr CIHAZI masası kırıldı hızmet veremıyor. 7-doktorların cıddı gelır kaybı olacak ve dr ları cogu atama donemının de tayın ısteyecek...gelısım dıye duyurdukları malesef bu...sıvas--gectı borun pazarı sür esegı nıgdeye...el fatıha

agackakan
30.11.2015 10:32:06
saat 9:45 ıtırabı ıle ssk hastanesının ve numune hastanesını sıtemlerı cokmustur hayıtlı olsun suan saat 10:40 sıstem yok hastalar sıvasa hızmet veremıyor hayırlı olsun...

agackakan
1.12.2015 09:59:13
ssk hastanesı artık resmı olarak bıtmıstır yakında tabelalar kalkar...