SİVAS Uyarıyı Dikkate Almalı

SİVAS Uyarıyı Dikkate Almalı

Sivas eğitimde bir sıçrama gerçekleştiremiyor. Sivas´taki okullarda somut projeler hali hazırda ortaya konamazken, İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün de, bu yönde yaptırım esaslı önemli adımlar atamadığı belirtiliyor.

 

24 Kasım Öğretmenler gününde CUMHURBAŞKANI  Recep Tayyip ERDOĞAN´ın konuşması duyarlı eğitimcilerce ayakta alkışlanıyor. Tarihi bir konuşma yapan CUMHURBAŞKANI, eğitim yöneticilerini uyararak önemli tesbitlerde bulundu.

Cumhurbaşkanı ERDOĞAN 24 KASIM öğretmenler Gününde;

 "Sınıflar inşa ettik, içlerini en güzel şekilde donattık, öğretmen eksiğini gidermeye çalışıyoruz, bakın ´tam giderdik´ diyemiyorum, daha açığımız var. Fakat burada çocuklarımıza neleri öğretmemiz, onları nasıl eğitmemiz gerektiği konusuna yeteri kadar yetişemedik. Gerek hükümetimizin gerekse Milli Eğitim Bakanlığımızın da aynı tespitler içinde olduğuna inanıyorum" sözleri duyarlı eğitimcilerce memnuniyet ile karşılandı.

Sivas´ta da benzeri bir durumun yaşandığına dikkat çeken eğitimciler, öğretim esaslı bir yapılanma olduğu ve eğitimin ise göz ardı edildiğini belirtiyorlar.

Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü´nün eğitim esaslı projeler ortaya koyamadığı da belirtilirken, biran önce Sayın CUMHURBAŞKANI´nın tavsiyeleri doğrultusunda bir çalışmalar silsilesinin acileyetle hayata geçirilmesi gerektiği vurgulanıyor.

Okullarda eğitim esaslı çalışmaların bu sene hemen hemen sıfır civarında gerçekleştiği, tüm dersler kitapları ve yaprak testlerle bir neslin geleceğinin heba edildiği vurgulanıyor.

Değerler eğitimi noktasında da önemli adımların hala görülmediği şehirde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün biran önce okullardan somut çalışmalar istemesinin en doğru olacağı dile getiriliyor.



Anahtar Kelimeler:
Milli Eğitimin Dikkatine
30.11.2015 09:41:32
SAYIN MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜM okullar yata geçti. EL BİRLİĞİ İLE YATIYORLAR. Lütfen MÜDAHALE EDİNİZ.

erkan söğüt
1.12.2015 14:09:21
Ney dikkate alınıyor ki işte büyük sorunlardan biri daha. bu insanlar illa eline silah alıp dağa mı çıksın. Sivas Cumhuriyet üniversitesi hastanesinde yapılan haksızlıklara dur deyin artık! İdari personelin üzerindeki baskıyı, stresi, gerginliği huzursuzluğu ve mutsuzluğu lütfen kaldırın. Rektörlük makamı yükselme sınavı açtı. Hastanemizden katılan hemşire arkadaşları yönetmelik gereği kabul edilmedi. Çünkü bu arkadaşların meslekleri hemşirelik, yükselebilecekleri alanları başhemşirelik, yapacakları iş hasta bakımıdır. Fakat bu arkadaşlar istedikleri görevi torpil yaptırarak görevlendirme ile müdürlük makamına atanmışlardır. Yaptıkları tek iş idari çalışan personelleri yıldırmak, üzerlerinde mobing uygulamak, hastalarla değil insanları yıldırmakla meşguller. Bu nasıl bir sistemdir ki bu insanlar sınava girmedikleri halde görev yapmalarına yetkili merciler bildikleri halde izin veriyorlar. Başka bir sorun ise hastanede hizmet alımı ile taşeron çalıştırılmaktadır. Ayrı ayrı firmalar vardır muamele ve kayırma işi aleni yapılmaktadır. Bu firma diğerlerinden çok üstün ve torpillidir. 12 yıldır farklı isimlerle girdiği ihaleyi başarıyla alıyor aldırtılıyor. Hastanenin sahibi gibi havaya girdiriliyor. Firma müdürü yönetmeliklere değil kendi zorlama kurallarını uyguluyor. Her alanda bu firma müdürüne kıyak yapılıyor. Bu yılki ihalede de isim değiştirip aynı firmaya ihale verildi. Diğer firmalar dışlanıyor. Firma müdürü nedense hastane müdürü başhekim gibi davranmasına ihaleyi de aynı kişilere verilmesine çabalayan idarecileri bizler anlayamadık sizler anlarsınız umarız. Yasalara göre işçilerini çalıştırmıyor. 16 saat ve can güvenliği olmadan çalışmaya zorlayan bu kişilere inşallah dur diyen çıkar. Lütfen araştırın. Evraklar yasaya göre sistem ve uygulamalar kafaya göre yapılıyor. Bu cürret nerden geliyor kim veriyor. Adeta mafyalaştılar ve mafya kanunları uyguluyorlar.

BU DOĞRU MU?
3.12.2015 08:13:16
AYHAN BÜLBÜL ün önce KANGAL BELEDİYESİNE atamasının yapıldığı lakin gitmediği ve sonra direkt MİLLİ EĞİTİME geçirildiği doğru mu? KANGAL DA HİÇ GÖREV YAPMADAN MEM E GEÇtiği doğru Mu?