Yıldız Dağı Kışa Hazırlanıyor

Yıldız Dağı Kışa Hazırlanıyor

Sivas´ın Kızılelmalarından biri olan Yıldız Dağı´nda çarklar dönmeye başladı. Yıldız Dağı Turizm Merkezi kışa hazırlanıyor. Yaz ve kış etkinlikleri için kapsamlı çalışmaların düşünüldüğü Yıldız Dağı, havaalanı ve Sıcak Çermik´e yakınlığı ile de bir cazibe

 

Sivas´ın daralmışlığını açacak olan son yılların en dişe dokunur projesi olan Yıldız Dağı Kış Sporları Turizm Merkezi çalışmaları devam ediyor. Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ´ın, maddi kaynak aktarımı konusunda elinden gelen gayreti gösterdiği tesisler için nefesler tutuldu.

Yıldız Dağı´nın sadece tek başına olmadığı ve hinterlandının en geniş coğrafi yapılardan biri olduğu vurgulanıyor. Sıcak Çermik´in yanı sıra, Hamzaşeyh, Mumcu Çiftliği ve Uyuz Çiftliği olmak üzere zengin jeotermal kaynakların Yıldız Dağı etrafında bulunmasının burasını daha bir kıymetli yaptığı dile getiriliyor.

Karadeniz ile İç Anadolu´nun geçiş yerinde olan Yıldız Dağı´nın doğal afet riski taşımayan ender yerlerden olduğu ifade ediliyor. Kasım ile Mart arası kar tutan, sağla zeminli dağın, Sivas´ın gelecek yüzyılını belirleyecek önemli yatırımlardan biri olduğu uzmanlarca belirtiliyor.

Yıldız Dağı´nın kış sporlarına hazırlanması haricinde, yaz turizmi için de bulunmaz bir fırsat olduğunu belirten araştırmacılar, modern çalışma yöntemini bilmeyen yöre insanında eğitilerek bu yatırıma hazır hale getirilmeleri gerektiği vurgulanıyor.

Arıcılık, halıcılık, yöresel el sanatları, küçükbaş ve büyükbaş hayvancılık başta olmak üzere birçok bakir çalışma yönteminin orada yaşam bulması için vakit kaybetmeden plan program yapılması gerektiği belirtiliyor.

Milli Savunma Bakanı İsmet YILMAZ´ın çok önem verdiği bu yatırım, yerelde ise Sivas Valiliği ve Sivas İl Özel İdaresi tarafından özenle takip ediliyor.



Anahtar Kelimeler: