Tarih: 12.12.2015 14:25

Üniversite Ağlanacak Halde!

Facebook Twitter Linked-in

 

Sivas CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ Rektörlük Binasında geçtiğimiz gün yaşanan bir olay akıllara durgunluk verecek mahiyette. Yabancı Diller Yüksek Okulu Sekreteri Hikmet BAŞARA, REKTÖRLÜK Binasında darp edildi.

Rektörün sağ kolu olarak bilinen SAMİ BOZPOLAT´ın makam odasında gerçekleşen olaydan Rektör KOCACIK´ın da haberinin olduğu iddia edilmekte.

Hafik Yüksek Okulu Sekreteri ve Rektör KOCACIK´ın yakın ekibinden olan Oğuz DEMİRKAYA tarafından Hikmet BAŞARA´ya hakaretler yapılıp sonra da odadan çıkarken darp edilmesi tepki çekiyor.

BOZPOLAT´ın odasında gerçekleşen olayda, Oğuz DEMİRKAYA´nın ?KOCACIK rektör atanacak bir 4 yıl daha bizim sözümüz geçecek? diye sataşmada bulunup, Hikmet BAŞARA´ya saldırdığı alınan bilgiler arasında. Yara alan BAŞARA´ya 6 dikiş atıldığı bildirildi.

Darp edilen BAŞARA´nın, ÜÇLERBEY KARAKOLU´na şikâyette bulunduğu belirtilirken, Mehmet BAKTIR ve Sami BOZPOLAT´ın da olayın şahitlerinden olduğu vurgulanmakta.

Belki de Üniversite tarihinde Rektörlük binasında ilk olarak yaşanan bu elim olayı Rektör FARUK KOCACIK´ın nasıl açıklayacağı merak konusu.

Bir başka garip iddia ise kan dondurucu  mahiyette. Bu yaşananların Rektör tarafından örtbas edilmeye çalışıldığı hatta BAŞARA´nın ikna edilmeye çalışıldığı yönünde.

Cumhuriyet Savcılığı´na suç duyrusunun da yapılacağı bilgisine ulaşılırken, Üniversitede yaşanan bu keyfiyete, YÖK ve Milli Savunma Bakanı YILMAZ´ın ne diyeceği merak ediliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —