Tarih: 27.12.2015 10:58

Üniversite Seçime Odaklandı

Facebook Twitter Linked-in

 

Üniversite rektörünü arıyor. Pek çok kıymetli akademik personelin şehir dışına gittiği, hastane boyutunun tamamen göz ardı edildiği üniversite çıkış arıyor. Göreve geldiği günden bu yana siyasi iradeyi ve şehir ayağını yanıltmada sosyologluğunu kullanarak üstün beceri gösteren KOCACIK, yeniden aday.

Üniversite şehir ayağını gerçekleştirmek yerine, üç beş hatırlı esnafın referanslarını şirkete veya öğretim görevlisi olarak alarak şehri gazını alan Faruk KOCACIK´a şans tanınmıyor.

Mehmet BAKIR ekibi tarafından oy olarak desteklendiği iddia edilmekle birlikte, kapalı kapılar arkasında meydana gelen görüşmeler neticesinde, pek çok usulsüzlük ve haksızlıkların şaibe odağı olan Paralel Yapı mensuplarının da, KOCACIK´ı destekleme kararı aldıkları iddia ediliyor.

Yanlı kadrolaşmaların eksik olmadığı, akademik başarının üst bir seviyeye çıkarılamadığı, şehir üniversite birlikteliği için zerrece adımların atılamadığı Üniversitede taşların, Haziran ayı itibarıyla yerinden oynayacağı biliniyor.

Rektör Faruk KOCACAIK´ın, kamuoyunun dikkatini çekecek bazı atamaları son günlerde yaparak, siyasetçilere göz kırptığı lakin bunun da bir işe yaramayacağı vurgulanıyor.

Faruk KOCACIK´ın aday olması sonrasında gözler yakın arkadaşı Hüseyin YILMAZ´a çevrildi. Faruk KOCACIK ile yanlı kadrolaşmaları gerçekleştirip, muhafazakâr öğretim üyelerine geçit vermeyen Hüseyin YILMAZ´ın, Rektör adayı olmayıp, Faruk KOCACIK lehine çekileceği iddia ediliyor.

Üniversitede oy potansiyeli olmayan Hüseyin YILMAZ´ın bu çekilmesinin de bir işe yaramayacağı ifade edilirken, yeni bir isim ve ekibin üniversite yönetimine geleceği belirtiliyor.

Ulusalcı, Sosyal Demokrat ve Paralel Öğretim üyelerinin destekleyecekleri iddia edilen Faruk KOCACIK´ın Çatı Aday olduğu görüşlerini dile getiren Üniversite kaynakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN´ın buna müsaade etmeyeceğini vurguluyorlar.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —