ARTIK SOMUT İŞLER GEREK!

ARTIK SOMUT İŞLER GEREK!

CUMHURBAŞKANLIĞI tarafından koruma altına alınan tarihi KRAL GÖLÜ SUPPİTASSU'ya bir kepçe tutmayan İlçe kaymakamının ne zaman somut proje odaklı çalışma yapacağı merak ediliyor.

SPHM ÖZEL HABER
Haber:Etem GÖLBAŞI

SİVAS´ın ilçelerinde var olan kültürel değerler konusunda yeterli çalışmayı yapmayan KAYMAKAMLAR eleştiriliyor. Göreve başladığı günden bu yana rutin çerçevesinden çıkmayan ALTINYAYLA KAYMAKAMI da eleştirilenlerin başında geliyor.

KAYMAKAMLIK makamının, yöre türküsü CELALOĞLAN ile ilgili de bir çalışması bilinmiyor.

Türküyü ADIYAMAN, YOZGAT, MALATYA, ARGUVAN, ÇORUM sahip çıkmaya başlarken, türkünün ve hikayesinin kitaplaştırılarak kültür hayatına kazandırılması noktasında bir çalışmanın olmaması ise eleştiri alıyor.

Yöre kültürel değerlerinin felsefesinin yapılmasına yönelik istişari bir mantık geliştirmek yerine rutin ziyaretlere devam eden kaymakamın biran önce, geniş kapsamlı çalışmaları hayata geçirmesi bekleniyor.

Geçtiğimiz haftalarda SİVAS'tan gelen BİLİM-KÜLTÜR VE TURİZM ekibinin SUPPİTASSU'ya ulaşmaları noktasında kılını kıpırdatmayan ilçe kaymakamının CUMNHURBAŞKANLIĞI tarafından koruma altına alınan göl ile ilgili neler yaptığını ise kamuoyu merak ediyor.



Anahtar Kelimeler: ARTIK SOMUT İŞLER GEREK!