ASİLTÜRK KONUŞTU!

ASİLTÜRK KONUŞTU!

Oğuzhan ASİLTÜRK konuştu...

SPHM HABER

Milli Gazete'de bir yazı kaleme alan Milli Görüş Vakfı Başkanı Oğuzhan Asiltürk, Milli Görüş camiasına 'bana biat ettiniz, unutmayın' hatırlatması yaptı. İşte Asiltürk'ün Saadet Partisi'nde çatlağı büyütecek o yazısından bazı satır başları...

İslam'ın yasak olmadığı yerlerde yaşayanlar...

- Değerli kardeşlerim, kişi ve toplumlar, İslam devlet düzeninin uygulandığı yerlerde yaşarlarsa, inançlarına uygun bir şekilde yaşayabilirler. İslam devlet düzeninin uygulanmadığı, İslam'ın yasak da olmadığı yerlerde yaşayanların, hayatlarını inançlarına uygun şekilde düzenlemeleri gerekir. Erbakan Hoca'mız Millî Görüş’ü bu ihtiyacı karşılayacak şekilde kurdu.

Yönetici vefat ederse halifesi seçilir...

- Millî Görüş inancına göre, bir toplumun başındaki yönetici vefat ederse, yerine o görevi yüklenecek yeni bir yönetici seçilir. Bunun en önemli örneği, Peygamberimiz a.s.'dan sonra Hz. Ebû Bekir (r.a.)’ın seçilmesidir."

O toplantıya katılanların hepsi 'evet' dedi

Erbakan'ın vefatından ardından neden görev üstlendiğini de hatırlatan Asiltürk, şöyle devam etti:

- Millî Görüş Toplulumunun hizmetini yüklenme görevi, Erbakan Hoca’mızdan sonra bana, teklif edildiğinde, bu görevi bir şartla kabul edeceğimi söyledim: "Sizden inançlarımıza uygun bir şey yapmanızı istersem, itaat edeceğinize söz veriyor musunuz", dedim.

- Bu talebime yanıt olarak, o toplantıya katılanların tamamı "evet, sen bizden zâten yapmak zorunda olduğumuz şeyi istiyorsun, kabul ediyoruz" dediler.



Anahtar Kelimeler: ASİLTÜRK KONUŞTU!